G4Media.ro

Buhaiul de baltă și poponetele se opun dezvoltării Buzăului. Primarul municipiului e…

Sursa foto: Pixabay

Buhaiul de baltă și poponetele se opun dezvoltării Buzăului. Primarul municipiului e deranjat că din cauza celor două animale nu se poate planta o pădure și amenaja un lac

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, s-a deplasat la Ministerul Mediului din cauza „buhaiului de baltă și a poponetelui”, două specii de animale protejate prin situl ”Natura 2000” din cauza cărora nu se pot demara două investiții în oraș, relatează Buzoienii.

Buhaiul de baltă cu burta roșie (Bombina bombina) este o broască care atunci când e surprinsă de un prădător pe uscat se întoarce cu burta în sus și simulează moartea, iar poponetele este denumirea populară dată popândăului.

Primarul ar fi vrut să planteze o lizieră forestieră de protecție a orașului Buzău împotriva vântului care vara aduce praf și iarna frig. De asemenea, municipalitatea are un plan de a amenaja, pentru relaxare/divertisment, un lac de mai mari dimensiuni în vecinătatea râului Buzău.

„Lunca Buzăului a fost inclusă în situl Natura 2000 pentru că aici ar trăi buhaiul de baltă cu pete roșii pe burcă și poponetele. Pe poponete, însă, nu l-a văzut nimeni. El ar trăi între cele două poduri, de la Mărăcineni și V. Pașii. Iar buhaiul de baltă, m-am documentat, trăiește în apă, nu pe uscat. Miercuri merg la Ministerul Mediului să vedem cum facem. Din cauza celor două animale nu putem planta pădurea și nici face lacul”, explică primarul.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

17 comentarii

 1. Vulcanii noroioși sunt confiscați de PSD.

 2. Dl Primar scapati niste deseuri, ca se practica si rezolvati problema ca in romanika….😎

 3. Cam atat inteleg primarii din ce se intampla in lumea asta.

 4. Cand am citit primele litere din Bu…am crezut ca Budai face si desface…

 5. Si eu sunt supărat că există primari care gândesc in termenii aceștia despre specii amenințate cu dispariția!

  • D’aia nu mai poti tu de broastele care-s pe cale de disparitie!

  • Nu toți sunt mase de celule ca tine.

 6. Un politruc inapoiat mintal, care nu intelege ca natura are nevoie de protectie, nu de amenajare.

  • Habar n-aveti cum arata zona in momentul asta, are nevoie de amenajare. Și pentru toți așa zisii protectori ai animalelor…. Să știți că popandaii pot trai foarte bine în pădure, iar broaștele……credeți că pot trai in lac????

 7. Desteptul asta de mult ce ii merge mintea , toate afacerile de le a avut au intrat in faliment , dar desteptii mei de concetateni l-au pus primar , ca de , aici nu trebuie sa i-ti mearga mintea decat la hotii si de asta nu duce lipsa stimabilu . Orasul e dezastru si lui ii trebuie lac , nu e de ajuns ca ne-a pricopsit cu un avion si o locomotiva , plus un helesteu – asta ne trebuia . A asfaltat cateva strazi si alea dezastru dupa un an ( vezi Marghiloman sau Aleea Sporturilor ) , nu mai zic ca se chinuie de un an sa refaca drumul din zona industriala si nu mai termina , ca de trebuie sa aiba de lucru pana in 2024 cand ce sa vezi , o sa mai vrea un mandat . Dar de asa e cand traiesti intr un oras plin de bugetari si pensionari . Cap ai, minte ce i-ti mai trebuie , votati inainte PSD , si o sa dispareti ca popandaii si buhaiul de balta .

  • Asta e un comentariu că sa fie. Aceleași că și la referendumul de unire cu tintestiul . Nu mai bine îl păstrați pe Boscodeala încă vreo 30 de ani ? Poate vom reuși să vedem cândva și dincolo de etichete de partid.

 8. Popandaul e specie protejata la nivel european, dar in Romania e foarte raspandit, nu mai bine relocam popandaii undeva unde au fost omorati de mult?…in Germania, Franta…sa vedem daca aia se incurca de 3 popandai cand construiesc ceva….cat despre broscuta, ce dracu pateste daca faci un lac in zona?…cred ca suntem nebuni…padurea si lacul sunt investitii de mediu, nimeni nu vrea sa faca vreo cariera de piatra sau vreo groapa de gunoi…vad ca unii comentati fara sa ganditi un pic

 9. Susțin comentariul anterior. Sunt două investiții ce ar avea că efect ameliorarea calității mediului și implicit cele două specii ar fi mai protejate. Ministerul mediului nu poate refuza plantarea unei păduri sau amenajarea unui lac în condițiile în care momentan pe terenul respectiv sunt mărăcini și gunoaie

 10. Dacă vrem să-l criticăm pe Toma, să discutăm despre ce se întâmplă în Crâng. Acolo mi-e teamă că se pot produce daune majore naturii. Nu ar trebui niciodată cedate pădurile la autoritățile locale. Își mai amintește cineva ce s-a întâmplat cu FĂGETELE CLUJULUI?

  • Crângul de fapt a fost abandonat de cei care l-au avut în grija până acum. Pe de-o parte a fost groapa de gunoi, loc de vagabondaj și boschetareala , dar s-au umplut și de ciuperca aia de omoară copacii. Sunt atâția copaci afectați încât nu știu care mai scapă.

 11. Buzăul este oraș? De când? La cum arată unele străzi centrale „municipiul” Buzău est mai degrabă un sat cu semafoare și blocuri