G4Media.ro

BREAKING 177 de decese, 1093 de pacienți la Terapie Intensivă și 7304…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Deja a inceput manipularea datelor: mai puține teste, mai puțini infectați.

    • Cum sint cei care nu pot recunoaste un tipar de testare care dureaza de luni de zile?
      PSD-isti.

    • Ai dreptate amicule: tiparul este că în apropierea alegerilor se fac mai puține teste ca să scadă artificial numărul de infectari astfel încât să se creeze un fals sentiment de siguranță ca să meargă lumea la vot. Așa a fost și în septembrie, așa este și acum. Mare dreptate ai cu tiparul.

      Cine aplica acest tipar? PNL-istii și guvernul lor incompetent.

    • Nu draghe, asa fac pentru ca Simbata si Duminica sint … mai speciale si Luni isi revin domnii testatori. Si nu de azi, de ieri, in preajma alegerilor, cum spui dumneata.

  2. Numarul de decese probabil o sa tot creasca, pentru ca decesele sunt tot timpul cu 2-3 saptamani in urma, cam atat dureaza pana mori.

    Daca au fost 10,000 de cazuri pe zi, normal 5% ar fi 500 de cazuri pe zi, doar ca in ultima vreme a fost plin de tineri ‘frumosi si liberi’, deci rata de deces o sa scada la 2-3%, oricum in urmatoarea perioada normal ar trebui sa fie cam 200-300 de decese pe zi.

  3. numarul de infectari deja e irelevant , pentru ca vedem din partea cealalta a icebergului.

    criteriile de „performanta” sunt :

    – numarul de internari ati
    – numarul de decese

    • numarul de internari ati

      matematic , arata mai exact modul de avans al pandemiei.

    • Asa este. Pana la punctul in care se umple ATI. Ocazie cu care si numarul de decese ar trebui sa creasca semnificativ (la noi mai putin, ca nici la ATI n-ai sanse prea mari).

      Nu cred ca suntem departe de acel punct, daca nu cumva am trecut de el, in ciuda asigurarilor oficiale ca mai sunt locuri la ATI. In orice caz, sigur este o problema in anumite regiuni.

  4. a doua zi de restrictii si deja avem rezultate. bine si foarte bine…conducerea lucreaza mai ceva ca aia de la pfizer…

  5. Da ce faci băi nene vin alegerile și o reglati din pix ?? Faceți 70 000 de testări gratuite și o sa vedeți atunci rezultate. Sunt unii purtători de virus care umblă nestingherit printre noi infectand alte persoane. Făcând teste mai multe izolăm persoanele infectate . Terminati odată cu alegerile prioritate este sănătatea populației nu interesele politice. Ficusul și sică mandolină vor alegeri cu pretul vieții românilor.

    • Nu imi aduc aminte sa fi fost prea multe tari in lumea asta care au amanat alegerile programate pt 2020 din cauza pandemiei… De ce am fi noi mai cu mot?

  6. 177 de decese este un numar foarte mare raportat la populatia tarii. Este ca si cum UK, Franta, Italia ar raporta ~ 600 decese la 24 de ore. Franta a raportat 600 de decese in cea mai nasoala perioada, in Aprilie.
    Acum, Romania bate recordul aparent impreuna cu Polonia care a raportat 330 decese la o populatie de ~38 milioane de locuitori. Oameni buni, faceti ceva. La un click distanta exista suficiente studii cu propuneri de protocoale (dieta preponderent vegana + regim/stil de viata) cu efect imuno-stimulator care pot completa tratamentul clasic medicamentos COVID-19. De-ageaba baga medicii medicamente daca omul nu depune un efort sa-si intareasca sistemul imunitar cu cateva luni inainte sa-l prinda covid-ul.

    • Indiscutabil, nr de decese in Romania este mare, indiferent de cauza.
      Dar ar trebui sa verificam daca comparam mere cu mere, mi-e frica ca le comparam cu perele cand ne uitam la nr de decese in Romania vs alte tari.
      Asa cum au declarat autoritatile noastre, la noi (din comoditate, din dorinta de a scapa de diverse acuzatii de malpraxis sau rele tratamente aplicate pacientilor sau de incompetenta) absolut orice deces al unei persoane testate pozitiv este trecut la deces Covid.
      Mai sunt si cazuri in care decesul chiar este generat de comorbiditatea pe care o avea pacientul si ar fi survenit oricum intr-un interval scurt de timp chiar si fara Covid. De aceea multe tari din vestul Europei nu declara pe oricine mort de Covid decat dupa autopsie sau daca chiar nu avea comorbiditati, sau daca bolile pre-existente nu puneau viata in pericol pe termen scurt etc.
      Daca dai din pix nr de decese cum e mai convenabil (la noi sau la altii, nu zic ca la noi e mai bine sau mai rau decat la altii, zic doar ca nu avem acelasi reper) nu ai cum compara procentul de morti de la noi cu cel de la ei.

      Si mai e ceva: tot urla lumea pe aici ca Romania testeaza mai putin ca altii raportat la populatie. Asta inseamna ca noi avem mai mult decat au altii persoane pozitive ne-detectate, deci oameni bolnavi de Covid, care cresc nr real de infectii totale, mai mult decat ar creste acelasi segment in alte tari (unde, din cauza unei „testari masive” nr de pozitivi nedetectati e mic). Ceea ce inseamna ca noi ne raportam nr de decese la un nr artificial mai mic de infectati, vs altii care poate il raporteaza la un nr de pozitivi mai aproape de adevar.

      Imi este clar ca nr de decese de la noi e mai mare decat ar trebui si din cauza alimentatiei proaste, a starii precare de sanatate a populatiei, a lipsei de acces la tratamente etc. Dar NU numai de aici ni se trage. Nu comparam cum trebuie nr decese / nr infectari oficiale intre tari.

    • Depinde. Au si Franta, UK &Italia saracii lor. Iar cei bogati, chiar daca au bani si isi permit orice mancare doresc, nu inseamna ca mananca intodeauna sanatos. Dimpotriva, lacomia si poftele alimentare, impreuna cu capacitatea financiara de a si le satisface, poate sa-i transforme in obezi, diabetici, sa le genereze boli de inima, cancer – probleme pe care oamenii saraci care mananca simplu si nu atat de procesat, in mare parte nu le au. Doar un procent mic din cei bogati au cunostiinte de nutritie si disciplina sa adopte un regim de viata sanatos.
      Evident ca sunt cativa factori diferențiatori care impacteaza benchmarking-ul COVID-19 dintre tari. Dar ca idee, in Romania va urma o luna cu multe decese. Rezultatele restrictiilor actuale se vor vedea, firav, ca o reducere a nr. de noi infectari, insa doar dupa 10 zile de acum incolo. Nr. scazut de cazuri raportat astazi nu denota un trend constant, sigur in urmatoarele 7 zile vor fi raportate +10,000 cazuri.

  7. A vorbit și Luis că e și el om…cică. Cu ce te ajută dacă faci multe teste cum zici tu? Omul trebuie să trăiască și după ce are test negativ…merge la cumpărături,la muncă, la rude și e la loc. Habar nu are de unde ia virusul la o zi după testare sau după rezultat.Bani aruncați pe fereastră. Cine îți garantează ție dacă ai facut test azi și ai fost negativ ca de maine nu ai luat Covidul?

  8. Fuga după senzațional. In loc să spună, „vești bune” a scăzut numărul, măsurile dau rezultate, încep cu numărul de decese care e normal să fie mai mare că e cu 2 săptămâni în urmă.

    • Să nu ne bucurăm aiurea.Chiar dacă realizam un platou la 7-10000 cazuri zilnice sistemul sanitar tot va intra în colaps in 2-3 săptămâni.
      Obiectivul e coborârea sub 3000 cazuri zilnice,limita la care sistemul sanitar face fata.
      De aceea nu se bucură nimeni la aceste cifre.

  9. dati statistici din ultimii 3 ani cu gradul de ocupare al tuturor sectiilor ati din tara !!! asa ca o curiozitate !!!