G4Media.ro

Braşov: Cazurile de COVID-19 la elevi s-au triplat în patru zile; peste…

Sursa foto: Pixabay

Braşov: Cazurile de COVID-19 la elevi s-au triplat în patru zile; peste 300 au solicitat cursuri online

Un număr de 35 de elevi şi 17 persoane angajate în învăţământul braşovean au fost confirmate cu COVID-19, fiind afectate 19 clase, care au trecut în online de la data confirmării cazurilor timp de două săptămâni, a informat, marţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov, relatează Agerpres.

Numărul elevilor confirmaţi cu COVID-19 s-a triplat în ultimele patru zile, vineri fiind raportată cifra de 11 elevi cu teste pozitive şi 7 clase de învăţământ primar suspendate. În ce priveşte personalul, de vineri şi până marţi s-au înregistrat 12 noi cazuri.

Totodată, conform sursei citate, un număr de 374 de elevi şi 74 de cadre didactice din judeţul Braşov au solicitat să participe, respectiv să susţină online cursurile.

În judeţul Braşov, într-un număr de 27 de localităţi elevii au început semestrul al doilea în scenariul galben, în 25 de localităţi în cel verde şi în şase localităţi – exclusiv online.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

 1. Da, catastrofa curata.

 2. Esti postac psd

 3. Daca spuneati ca au crescut cazurile de la 4 la 11, cred ca era de rasul curcilor. In schimb, „s-au triplat” deja introduce nota apocaliptica de care aveam nevoie.
  Cati isi pun problema ca asta e deja al 2-lea an scolar compromis, din nenumarate puncte de vedere: scolar, social, psihologic-afectiv. Motivatia profesorilor a scazut dramatic, nu mai exista nicio satisfactie profesionala. Totul e o bataie de joc, scoala in online NU SE POATE.

  • Foarte bine spus.. din UE cred ca RO a stat cel mai mult cu scoala inchisa

  • Trebuie sa se splice SCOALA ONLINE pana in 2022, Fara comentarii belicoase Elise de Capvid!

  • Ba chiar se poate face scoala foarte bine in online, daca exista dorinta. Cel putin la clasele 1-4. Dar, pentru asta este nevoie si de putina implicare din partea parintelui si colaborare intre parinte si invatator. Va spun din proprie experienta. Este evident insa ca nu toti parintii sunt dispusi sa aloce timp si partii de invatare cu copilul, sau nu stiu cum sa faca asta. Stiu si parinti care sustin ca nu e treaba lor sa invete cu copiii lor, ca ei au invatat cand au fost in scoala, doar nu o sa o ia de la capat acum. Stiu o mamica ce sustine ca decat sa faca mate si romana cu fiica ei, mai bine merge cu ea la mall, ca nu stie sa o ajute prea mult pe fata si asta e oricum treaba invatatoarei, ca de-aia ia bani (fata fiind in clasa a doua). In aceste conditii, eu sustin ca NU SE VREA, nu ca NU SE POATE. Din cauza parintilor comozi, care vor timp pentru ei, din cauza parintilor care nici macar nu mai vor sa isi aduca aminte de exercitiile facute in clasele primare si, uneori, din cauza invatatorilor care nu isi dau interesul. Copilul meu are insa noroc de o invatatoare dedicata, muncitoare, care a facut tot ce i-a stat in putinta ca cei mici sa evolueze, chiar si din fara ecranelor.

 4. Vrei sa spui ca se cunoaste faptul ca exista comunicare intre cetateni si institutii, nu ca in alte resedinte de judet sarace din moldova sau muntenia conduse de psd unde procentul de analfabetism si saraceie uneori trece de jumatate.