G4Media.ro

Bogdan Aurescu, la 6 luni de la declanșarea agresiunii militare a Rusiei:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Bogdan Aurescu, la 6 luni de la declanșarea agresiunii militare a Rusiei: ”Ucraina trebuie să câștige acest război și sunt convins că-l va câștiga” / Ministerului Afacerilor Externe va fi iluminat în această seară în culorile Ucrainei

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a adresat miercuri un mesaj cu ocazia împlinirii a șase luni de la declanșarea războiului ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, zi care coincide cu Ziua Independenței Ucrainei, aniversată la 24 august.

”Invazia rusă în Ucraina, la 24 februarie 2022, condamnată de România și de comunitatea internațională democratică în cei mai fermi termeni posibili, a fost un moment de cotitură pentru întreaga lume.

Subliniez din nou ceea ce România a spus răspicat încă din primele momente ale invaziei ruse: această agresiune nejustificată și neprovocată împotriva Ucrainei, care continuă de 6 luni, reprezintă o încălcare flagrantă a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, a dreptului internațional, inclusiv a Cartei ONU și a principiilor pe care se fundamentează ordinea internațională bazată pe reguli, ceea ce arată faptul că Moscova nu a pornit un război doar împotriva Ucrainei, ci împotriva valorilor noastre democratice și a parametrilor fundamentali ai arhitecturii euroatlantice actuale de securitate”, a transmis Aurescu.

În semn de solidaritate cu Ucraina, ministrul afacerilor externe a decis ca sediul central al Ministerului Afacerilor Externe să fie iluminat în serile de 23 și 24 august, între orele 20.15 – 23.00, în culorile drapelului ucrainean, iar drapelul Ucrainei să fie arborat în aceste zile în fața clădirii MAE.

”Am reacționat prompt și consistent, încă de la începutul invaziei ruse, prin numeroase măsuri, pentru a oferi adăpost și asistență refugiaților ucraineni. Măsurile umanitare adoptate pentru cei peste 2 milioane de refugiați care au intrat deja în România și cei peste 86.000 de ucraineni care au rămas pe teritoriul nostru au inclus, printre altele, înființarea de tabere mobile în județele din zonele de frontieră, acordarea de acces gratuit la servicii medicale, la învățământ și pe piața muncii. Pentru că pe termen mediu și lung refugiații ucraineni vor avea nevoie de resurse adecvate pentru a duce o viață decentă, motiv pentru care încercăm constant să ne adaptăm infrastructura de sprijin la nevoile lor concrete, la 26 iulie 2022 Guvernul României a lansat Planul Național de Măsuri de Integrare a refugiaților ucraineni în România”, a mai transmis ministrul.

Aurescu a precizat că Ucraina trebuie să câștige acest război.

”Suntem și vom rămâne alături de poporul ucrainean! Așa cum am mai spus, Ucraina trebuie să câștige acest război și sunt convins că-l va câștiga. Și vreau să reasigur poporul ucrainean că Ucraina a câștigat deja prietenii strânse, reînnoite și consolidate, așa cum a dovedit reacția solidară imediată a societății românești față de drama prin care statul vecin trece în ultimele șase luni”, a mai precizat ministrul de Externe.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. rusia a pierdut razboiu in afghanistan …in fata unora care luptau in sandale…😁😁😁😁😁daca ucraina va fi sustinuta corect cu logistica occidentala …lupii ucraineni vor inrosi la propriu armata sovietica…☝️☝️☝️☝️☝️☝️

  2. Bravo Aurescu! asta e mesajul pe care trebuie sa il transmitem lumii internationale: suntem alaturi de Ucraina si suntem impotriva teroristilor invadatori !
    in sinea lui, putin, stie ca a facut o mare greseala ca a invadat o tara care nu i-a facut nimic, dar acum nu mai poate da inapoi, nu da bine la puhlimea din mujicstan si trollilhor iubitori de dictatura :-))) lol

  3. Ucraina va câștiga războiul.

  4. Eu sunt alaturi de toti rusii care mili.teaza pentru pace.

  5. Nu mai poți tu de grija noastră, de-acolo din transnistria?

  6. Mai da si tu niste diplomati rusi afata din tara pana atunci, nu sta si da declaratii sterile.