G4Media.ro

Bilanţuri-record de noi contaminări cu covid-19 în lume/ Încrederea în autorități, erodată…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Bilanţuri-record de noi contaminări cu covid-19 în lume/ Încrederea în autorități, erodată de epidemie – studiu

Pandemia covid-19 continuă să se răspândească – peste 280.000 de cazuri noi zilnic înregistrate joi şi vineri – bilanţuri-record care antrenează noi restricţii în lume, relatează AFP, citată de News.ro

Peste cinci milioane de cazuri noi au fost declarate în mod oficial de la 1 iulie – peste o treime din cazurile de covid-19 detectate de la începutul pandemieie, în decembrie.

Epidemia, care s-a soldat cu cel puţin 639.981 de morţi în lume, provoacă o eroziune a susţinerii populaţiilor din cauza reacţiei guvernelor lor la criză, potrivit unui studiu internaţional publicat sâmbătă de către cabinetul KekstCNC.

Doar 35% dintre britanicii chestionaţi evaluează în mod pozitiv acţiunea Guvernului lui Boris Johnson – cu trei puncte procentuale mai puţini decât în iunie.

Susţinerea puterilor publice a scăzut şi în Statele Unite – 44% nemulţumiţi – sau în Japonia, unde peste un subiect din doi (51%) consideră că autorităţile gestionează rău criza.

Francezii, în schimb, sunt mai mulţumiţi – cu şase puncte procentuale în plus – de acţiunea Guvernului, deşi rămân nemulţumiţi (41%).

Măsurile sanitare împotriva noului coronavirus se reiau – controale ale călătorilor în Europa, restricţii vizând studenţi străini în Statele Unite, purtarea obligatorie a măştii.

Îngrijorare în Europa

În Statele Unite, cea mai îndoliată ţări din lume, cu 145.546 de morţi din cauza covid-19, peste 70.000 de cazuri noi au fost înregistrate vineri, şi1.157 de morţi, potrivit unui bilanţ întocmit de Universitatea Johns Hopkins.

Guvernul lui Donald Trump care, în contextul pandemiei, a suspendat emiterea de vize, a ţintit vineri studenţi străini.

Aceştia nu vor mai putea intra în Statele Unite în cazul în care cursurile lor sunt online, ceea ce urmează să se întâmple în numeroase universităţi, din cauza noului coronavirus. Ţara numără aproape un milion de studenţi străini.

În această ţară, impunerea purtării măştii câştigă teren, iar gigantul fast-food McDonalds urmează să-şi oblige toţi clienţii să poate mască de la 1 august.

În Europa, epidemia a ucis 207.599 din peste trei milioane de cazuri, potrivit unui bilanţ AFP.

”Recenta reintrare în creştere a cazurilor de covid-19 în anumite ţări, după relansarea măsurilor de distanţare, este cu siguranţă o cauză de îngrijorare”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a filialei europene a OrganizaţieiMondiale a Sănătăţii (OMS).

Mai multe ţări din regiune şi-au consolidat controalele cu privire la călători.

Fraţa, unde circulaţia virusului se află într-o ”creştere netă”, potrivit autorităţilor sanitare, a impus ca obligatorii teste călătorilor care vin din 16 ţări, şi anume din Statele Unite, Emiratele Arabe Unite (EAU), Bahrain, Panama, Africa de Sud, Kuwait, Qatar, Israel, Brazilia, Peru, Serbia, Algeria, Turcia, Madagascar, India şi Oman.

În Anglia, o obligativitate a purtării măştii în magazine şi supermarketuri a intrat în vigoare, iar piscinele şi sălile de sport urmau să fie redeschise sâmbătă.

Coreea de Sud a semnalat sâmbătă o accelerare a cazurilor de covid-19, înregistrând cel mai mare bilanţ de aproape patru luni – cu 113 cazuri noi, între care 86 de persoane venite din străinătate.

Această ţară era în februarie a doua cea mai afectată, după China, unde a apărut pandemia. Însă autorităţile sud-coreene au reuşit să controleze situaţia printr-o strategie foarte puternică a testelor de urmărie a contactelor persoanelor infectate, fără să impună o izolare obligatorie.

Sursa: News.ro

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Eu sincer vad autoritățile preocupate sa ne spună doar jumătăți de adevăruri (cum e cazul cu anticorpii care „dispar”, evident ca dispar, ca organismul e foarte eficient, nu-i ține degeaba in sistem, dar am auzit si noi de memoria limfocitei T si oricum, a doua infectare – cand există – e „frectie” fata de prima – doar si vaccinul ne infecteaza puțin) si sa ne arate excepții(abia așteaptă sa arate ca „a decedat si nu avea comorbidități – si asta e nesigur, daca nu avea fișa la doctor, nu însemna ca e sănătos), totul doar pt a induce o stare de frică (spera ei ca ne țin in „priza”), care, dupa o vreme, are efect contrar! Si pe urmă se miră.

  2. Deci, poporul roman nu se deosebește prea mult de alte popoare nici la capitolul încredere în autorități!