G4Media.ro

Bilanț îngrijorător: 316 accidente rutiere grave, 27 de morți și aproape 300…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Bilanț îngrijorător: 316 accidente rutiere grave, 27 de morți și aproape 300 de răniți grav de la începutul anului, în Capitală/ Viteza, principala cauză

Patru şoferi au fost prinşi de poliţişti conducând cu viteze de peste 100 de kilometri/oră pe străzile Capitalei, anunţă duminică Brigada de Poliţie Rutieră, precizând că printre aceştia se află un tânăr în vârstă de 18 de ani care a condus un autovehicul pe Splaiul Unirii şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 145 km/h, dar şi un bărbat de 44 de ani care consumase alcool şi conducea cu 101 de km/h pe o stradă din Sectorul 1.

Conform poliţiştilor, un bărbat în vârstă de 44 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 101 km/h, pe un sector de drum unde limita era de 50 de km/h.
”De asemenea, în urma testării cu aparatul alcooltest a persoanei în cauză a indicat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care a fost condusă la sediul INML în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art.336 alin. 1 din Codul Penal”, transmit ei.

Un bărbat în vârstă de 45 ani a condus un autovehicul pe Podul Basarab şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 150 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h, acesta primind o amendă de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

”Un tânăr în vârstă de 18 de ani a condus un autovehicul pe Splaiul Unirii şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 145 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 60 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile”, conform Direcţiei Poliîiei Rutiere.

Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, a condus un autovehicul fost înregistrat de aparatul radar cu viteaza de 135 km/h, fiind sancţionat cu amendă în valoare 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

În cadrul unei acţiuni derulate în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de aproximativ de 85.000 lei şi au fost reţinute *35 *permise de conducere: 25 pentru depăşirea vitezei cu peste 50km/h; 8 pentru depăşirea vitezei cu peste 70 km/h; 1 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului; 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului (infracţiune).

Conform datelor statistice, în primele luni ale anului, în Bucureşti s-au înregistrat 316 accidente rutiere grave în urma cărora 27 de persoane au decedat, 295 au fost rănite grav şi 45 rănite uşor.

”Viteza neadaptată la condiţiile de drum a reprezentat principala cauza generatoare, fiind înregistrate *67 de accidente rutiere grave”, precizează poliţiştii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Sa nu montati radare fixe si sisteme de detectie a trecerii pe rosul, sa asteptati pana il calca pe Regele Venezuelei

  2. Circul prin Germania si de cand sunt aici nu am vazut nici un accident usor in oras, alea care se intampla cu zecile jn Romania. Din fericire nu am vazut nici din alea foarte grave cu morti, cele care se intampla zilnic in Romania. Povestea cu infrastructura este o cauza minora a producerii accidentelor grave cu morti si raniti. Principalele cauze sunt conducatorii auto, romanii verzi geto-daci, fara creier si fara instinct de conservare, care nu respecta nici o regula/lege si la care bunul simt lipseste cu desavarsire, legislatia care nu se aplica si este prea permisiva cu cei care o incalca si desigur politia rutiera romana care este de toata jena. Peste toate astea, vine politucil romanesc care pune bomboana pe coliva fiind si ei infractori rutieri care modifica/fac legislatia dupa bunul plac si fara nici un respect pentru viata.

  3. Plătim degeaba poliția de circulație. Nu ii vezi nicăieri. Poți să faci cele mai grave încălcări ale legislației, ca nu se întâmplă nimic.

    • Uniunea Europeană trebuie să intervină să forțeze autoritățile române să instaleze camere de supraveghere video al traficului în localități și pe drumuri.
      Amenzile date să fie achitate.
      Permisul de conducere să fie suspendat 1 an, minim.

  4. Lipsa educației de orice fel este principala cauza.

  5. Vinovatii sunt tot politistii, carnetele se dau pe spagi imense, ei creeaza practic nebunia de pe sosele …