G4Media.ro

Belarus spune că se va apăra cu arme nucleare dacă Occidentul va…

Sursa foto: kremlin.ru

Belarus spune că se va apăra cu arme nucleare dacă Occidentul va invada prin Polonia

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a acuzat Occidentul că „se pregătește să invadeze” Belarusul din Polonia și a salutat mișcarea Moscovei de a amplasa focoase nucleare tactice în Belarus, spunând că armele sunt necesare pentru a proteja țara, potrivit CNN.

Într-un discurs adresat vineri națiunii, Lukașenko a declarat că a intensificat discuțiile cu președintele rus Vladimir Putin despre desfășurarea de arme nucleare tactice și strategice – mai puternice – pentru a face față amenințărilor venite din partea aliaților occidentali ai Ucrainei, despre care susține că pregătesc o lovitură de stat împotriva sa.

„Dacă va fi necesar, în Belarus vor fi introduse nu doar arme nucleare tactice, ci și strategice”, a declarat el, citat de mass-media de stat BELGA, în primele sale comentarii de când Putin a anunțat că intenționează să finalizeze construcția unei instalații speciale de depozitare a armelor nucleare tactice în Belarus până la începutul lunii iulie.

El a confirmat că Moscova a transferat deja în Belarus un sistem de rachete cu rază scurtă de acțiune Iskander, un dispozitiv care poate fi echipat cu focoase nucleare sau convenționale.

„Avioanele noastre transformate pot transporta și un focos nuclear. Ați auzit de la președintele Rusiei despre planurile comune de a crea infrastructura corespunzătoare pe teritoriul Belarusului. Vreau doar să clarific: întreaga infrastructură a fost creată și este pregătită”, a spus el.

Lukașenko a subliniat că Minskul și Moscova vor face „toate eforturile și vor folosi mijloacele pentru a-și asigura suveranitatea și independența”, împotriva Poloniei și a vecinilor săi occidentali „zeloși”, pe care i-a acuzat că pregătesc „formarea unor regimente, steaguri, legiuni”, pentru o „lovitură de stat ulterioară în Belarus”.

„În același timp, transferul de trupe NATO în est se desfășoară într-un ritm accelerat. Numai în Polonia și în țările baltice, gruparea blocului dispune astăzi de peste 21.000 de militari, 250 de tancuri, aproape 500 de vehicule blindate, aproximativ 150 de avioane și elicoptere. Și toată această armată se antrenează cu sfidare în apropierea granițelor Belarusului și Rusiei. Întrebarea este aceeași: de ce?”, a spus el.

Ca răspuns, armata belarusă a primit instrucțiuni să „restabilească imediat locațiile” din Belarus unde se aflau anterior sisteme de rachete balistice intercontinentale cu focoase nucleare. „Dacă este necesar, Putin și cu mine vom decide și vom introduce aici arme nucleare strategice. Și trebuie să înțeleagă acest lucru, cei care încearcă să ne arunce în aer în străinătate, astăzi, din interior și din exterior. Nu ne vom opri în fața a nimic, protejându-ne țările, statele și popoarele noastre”, a declarat liderul belarus, adăugând că este „încrezător că aceste măsuri” vor descuraja „șoimii de peste mări și sateliții lor pentru o lungă perioadă de timp”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Aparati-va ba de pr0stie si de saracie ca nu va ataca nici dr acu din occident

  • de fapt ei avertizeaza ca acum au nucleare, si ca ei vor ataca Ucraina din nord, si occidentul cel rau sa nu indrazneasca sa atace

   tot azi, parca, zicea ca e de neconceput ca o putere nucleara sa piarda un razboi

   banuiesc ca si armele nucleara promise de putin , belarusului, sunt tot ca sa convinga pe prost sa atace ucraina

 2. de fapt ei avertizeaza ca acum au nucleare, si ca ei vor ataca Ucraina din nord, si occidentul cel rau sa nu indrazneasca sa atace

  tot azi, parca, zicea ca e de neconceput ca o putere nucleara sa piarda un razboi

  banuiesc ca si armele nucleara promise de putin , belarusului, sunt tot ca sa convinga pe prost sa atace ucraina

 3. Clovni penibili! S-a ajuns la situatia ca toti ruptii-n fund de pe planeta sa ameninte cu arme nucleare.

 4. Stai jos bai sarakie, nu vrea nimeni sa invadeze gaura aia neagra de tara. Te-a invadat deja destul Putin.

 5. Și dacă îi atacă Rusia cu ce se apără, că nuclearele lor au comandă la Moscova :))))))
  Văi de capul lor, femeia abuzată de soț care bate pe oricine s-ar da la ea, stai liniștită draga Belarus nimeni nu are ochi pt tine, in afara de soțul tău care-ți cară pumni și picioare în cap.