G4Media.ro

BAC 2022 Română. Sfaturi recapitulative de la profesoara Ileana Topologeanu: cum să…

sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

BAC 2022 Română. Sfaturi recapitulative de la profesoara Ileana Topologeanu: cum să îți împarți cele trei ore de examen

Sesiunea iunie-iulie de BAC 2022 continuă luni, 20 iunie, cu prima probă scrisă – Limba și literatura română. Într-un articol trimis pe adresa redactie@edupedu.ro, profesoara de Limba și literatura română Ileana Topologeanu le-a transmis câteva sfaturi candidaților la examen. Aceasta susține că “un elev care a frecventat școala, a redactat teme, stăpânește normele orografice și de punctuație în vigoare, ar putea lua între 6 și 7, chiar mai mult”.

Profesoara mai indică și un calcul aproximativ pentru împărțirea timpului: “Subiectul I A s-ar putea redacta în 30 de minute, subiectul I B (textul argumentativ) în 40 de minute, subiectul al doilea – 20 de minute. Fiecare cerință trebuie schițată eventual pe ciornă, trecută pe foaia de examen și verificată. Astfel, pentru subiectul al treilea ar putea fi alocat un interval de timp de aproximativ o oră si jumătate”.

Ileana Topologeanu este profesor de Limba și literatura română la Colegiul National “Ion C. Brătianu” Pitești, cu o experiență la catedra 30 de ani. (sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim)

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Cred că din orice abordare a unui examen scris nu trebuie să lipsească pasul inițial care constă în citirea cu atenție a conținutului întregului bilet de examen până la înțelegerea corectă a cerințelor, stabilirea dependențelor între subiecte, dacă este cazul, și care este gradul de dificultate după aprecierea subiectivă a fiecăruia. Pe baza acestor date se întocmește planul de abordare a rezolvării subiectelor de la cele mai facile către cele mai dificile. Această etapă nu trebuie să depășească 15 minute, timp în care se trece și peste bariera emoțională a examenului.

  2. Oare absolventii nostrii citesc jurnale ca sa afle sfaturi?Multi nu au citit nici macar PUNGUTA CU DOI BANI.