G4Media.ro

Avocații din România, nemulțumiți de ”starea de încordare creată la nivelul întregului…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Avocații din România, nemulțumiți de ”starea de încordare creată la nivelul întregului sistem judiciar” și se declară ”profund îngrijorați”

Avocații din România susțin că la nivelul întregului sistem judiciar există o ”stare de încordare” și își ”exprimă profunda îngrijorare cu privire la posibila evoluție ce ar putea afecta actul de justiție”, după ce mai multe instanțe din țară și-au suspendat activitatea în semn de protest față de proiectul de lege de eliminarea a pensiilor speciale a magistraților.

Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) solicită șefilor de instanțe să anunțe decanii barourilor dacă își suspendă sau întrerup activitatea, pentru ca aceștia din urmă să informeze la rândul lor avocații care sunt implicați în cauze aflate pe rolul unor instanțe care nu se află pe raza teritorială a localității unde își desfășoară în mod uzual activitatea.

Redăm mai jos integral comunicatul UNBR

”Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), întrunită în ședință la 25 ianuarie 2020, a analizat informările comunicate de avocați cu privire la starea de încordare creată la nivelul întregului sistem judiciar și exprimă profunda îngrijorare cu privire la posibila evoluție ce ar putea afecta actul de justiție din România, motiv pentru care invită toți factorii de decizie implicați la dialog în vederea găsirii mecanismelor care să asigure atât independența funcțională a sistemului judiciar cât și reluarea în condiții optime a activității de judecată.

Comisia Permanentă exprimă convingerea că toți factorii implicați vor fi solidari în apărarea independenței profesionale, valoare indispensabilă a statului de drept, iar eventualele derapaje vor fi evitate de autoritățile competente, pentru a fi protejate în primul rând drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

Totodată, Comisia Permanentă adresează conducătorilor instanțelor/parchetelor unde sunt stabilite prin acte ale organelor de conducere schimbări în derularea activităților de judecată (sistarea temporară/reluarea activității), rugămintea de a anunța decanii barourilor, pentru ca aceștia să fie în măsură să informeze corpul avocaților, în special avocații care sunt implicați în cauze aflate pe rolul unor instanțe care nu se află pe raza teritorială a localității unde își desfășoară în mod uzual activitatea.

De asemenea, pentru predictibilitatea activității serviciului public al justiției este nevoie ca măsurile adoptate de organele de conduce ale instanțelor cu programul activității de judecată să fie aplicate de judecătorii instanței respective în mod uniform și previzibil.”

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Profund ingrijorati ar trebui sa fie pentru felul in care este gestionata aceasta criza.Se vede ca sunt deconectati de la realitatike tarii.Nu in forta,cu greve sau comunicate belicoase se gestioneaza o situatie atat de delicata.Politicul nu poate renunta la promisiunile cu care au castigat alegerile,promisiuni facute pe niste realitati existente,respectiv diferentele mari intre o categorie sociala si restul populatiei.Aici intervine tactul nu forta.

  2. Renuntarea la pensiile speciale si la toate modalitatile ce produc un efect similar acestor pensii in paralel cu o discutie serioasa pe acest subiect este solutia.

    • ZI ISTORICA AZI

      Pentru toți politicienii.

      Pensiile speciale VOR TRECE DE CCR dacă sunt IMPOZITATE.

      Cum le impozitați, plafonați, e treaba voastră, că sunteți legiuitori. Ca atare, lăsați amendamentul USR acolo că e bun. Dacă vreți să prostiți lumea, oamenii, nu magistrații că ăia nu mă interesează, și să vă faceți că faceți ceva dar în realitate nu faceți nimic, le tăiați și nu vor trece. Deci lăsați impozitarea acolo, ca mizeria asta, făcută tot de voi de-a lungul anilor ca să pupați în kur Justiția la mâna căreia sunteți, să se sfârșească odată. Cred că mai importanți sunt oamenii decât 200.000 de privilegiați nemeritați și ipocriți pe spinarea lor, adică tot din buzunarele fraierilor, care au făcut Justiția, un serviciu public, țăndări.

  3. Dar la starea de incordare la nivelul societatii din cauza Justitiei s-o fi gandind vreo categorie „profesionala”?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Avocații câștigă sume enorme .
      Tot ei sunt incordati???
      Parintii multor avocati sunt judecători sau procurori pensionari. Abrogare pensii speciale ale părinților lor declanșează încordarea!!!

  4. Sunteți îngrijorați de portofel? Asta se numește justiție la noi?

  5. Domnii advocati si domnii medici, ale caror salarii au fost augmentate in mod consistent, sa inteleaga ca si noi, la nivelul societatii civile, ne simtim cam incordati din cauza pensiilor si a salariilor mici. Care sunt atat de mici, ca ajung cam la 1/4 din veniturile incasate lunar de un doctor, sa nu mai vorbesc de advocat.

  6. Nu stiu de ingrijorarile specialilor de ca$hcaval,dar stiu de doua verdicte in ultimele saptamani de tot kktul,cea a pitzi judecatoarei Nitza in cazul lui Gh.Ursu (parca citeam motivarile unui judecator Nord Corean,pro ptr niste tortionari,nazisti,comunisti,nu conteaza,TORTIONARI) si cea din cazul progeniturii lu camataru.Deci care s explicatiile logice,ca bani au mai mult decat cei multi ?!

  7. Tensiunea e buna!
    Te face sa cauti solutii, sa asculti partenerii, sa-si pui in functiune bunul simt, cat o mai fi!
    Dupa perioade din astea tensionate se aleg apele.
    Noi astia care va platim ca sa faceti justitie si dreptate, vrem sa se aleaga apele cat mai repede.
    A, si va tot repetam: ne-am cam saturat de „speciali”.
    Nu sunteti speciali absolut deloc – poate doar prin prisma eliberarilor infractorilor. Iar in acest caz trebuie sa stati langa ei la mtitica, nu sa ne tineti lectii despre tensiune si independenta.

  8. Avocații, într-o mare majoritate, sunt unelte ale judecătorilor. Fie se cunosc de prea mulți ani, fie trag sforile împreună – cum s-a dovedit în câteva cazuri, contra-cost. Vă dau un singur exemplu. Pentru că avocatul nu depune la dosar dovada încasării onorariului (înșelând și partea dar și statul, prin evaziune), la finalul judecării, concluzii, de! am observat că s-a împământenit formula :”cheltuielile pe cale separată”. Ei, bine, nu există această cale separată, banii negrii rămânând în buzunarele imense ale îngrijoraților de astăzi. Judecătorul, complice, nu verifică dacă există, nici nu cere, dovada faptului că ”onorabilul” avocat a fost plătit. mai ales cu cât a fost plătit; existând niște sume negociate în barou, privind limitele sumelor care pot fi cerute. Așa de înțelegători devin judecătorii cu mafia avocaților, încât te întrebi, din nou, ce cred ăștia că înseamnă justiție?! jonglerii și înțelegeri pe la spate?! frăție în interese comune, nelegale?!
    Și, cum să zic, nu vorbim despre sume nesemnificative; limita minimă cerută de către avocat este de 1000 de lei, iar la Tribunal, în cele mai multe cazuri, judecata înseamnă doar una-două ședințe. Pentru cinci minute, avocatul bagă 1000 de lei în buzunar, fără să plătească vreodată impozit. Și este doar un exemplu.

    • Avocații câștigă sume enorme .
      Tot ei sunt incordati???
      Parintii multor avocati sunt judecători sau procurori pensionari. Abrogare pensii speciale ale părinților lor declanșează încordarea!!!

  9. ”Independența profesională” n-o pune nimeni în pericol câtă vreme în activitate fiind au salarii și sporuri aberant de mari și de care nimeni nu e deranjat. Dar de revoltător să se pensioneze la 45-50 de ani cu pensie specială, apoi să treacă în avocatură până la 90 de ani sau în politică, iar oamenii de rând la 65 și cu pensie după contribuție ! Iar CCR-ul care le ține partea e alcătuită în majoritate din trepăduși interesați mai mult de bani decât de Justiție. Mona Pivniceru, pe vremea când era șefa lor s-a luptat numai pentru veniturile magistraților, Justiția n-a interesat-o deloc. Voi, care pretindeți că împărțiți ”dreptatea” vi se pare corectă diferența asta enormă dintre pensia voastră și a oamenilor de rând ?

    • Va rog nu mai numiti celelalte categorii sociale „oamenii de rand”. Ridicati jigodiile astea parvenite pe un piedestal nemeritat.
      Toti suntem oameni. Si toti trebuie sa avem pensie e masura contributiilor. Atat.
      A! SI sa ne facem datoria cinstit, legal si moral, atat timp cat activam in campul muncii. Indiferent care este acela.

  10. @Apreciați că ar trebui stabilit și care este contribuția avocaților la balanța comercială, ce venituri au realizat din exporturi și din producția internă și care este consumul de resurse și cheltuielile cu importurile, ?

  11. @ Opinați că ar trebui liberalizată stabilirea tarifelor în avocatură pentru spețele care nu beneficiază de avocați din oficiu, ?

  12. @Se pare totuși că cei mai mulți dintre licențiații în drept au ajuns magistrați și avocați din avântul doamnei Elena Udrea spre știința dreptului, ? Opinați că cei mai mulți dintre ei îi pândeau pe Cocoșul cu bani ca să, „îl jumulească”, ?

  13. @ Ați zice și că ,din „Punguța cu doi bani”, avocații pretind un tarif proporțional cu conținutul punguței sau cu bogățiile boierului, ? Ce opinii aveți ?

  14. https://www.stiricurate.ro/topic/papa-francisc-condamna-lacomia-nestapanita-a-oamenilor-in-mesajul-de-craciun-811515
    Mediafax acum un an
    ,,Papa Francisc condamnă „lăcomia nestăpânită” a oamenilor în mesajul de Crăciun”
    ?
    ,,Papa Francisc a condamnat „lăcomia nestăpâniă” a consumerismului din prezent şi a făcut apel persoanelor din ţările dezvoltate să trăiască o viaţă mai simplă şi mai puţin materialistă, în cadrul discursului ţinut cu ocazia slujbei de Crăciun, relatează The Telegraph.”

    Deci remarcați și faptul că mesajul este și despre deficitul balanței comerciale, ?

  15. Avocatii din Romania sa fie ingrijorati atunci cind fac intelegeri cu primarii , presedintii de consilii judetene , prefectii , parlamentarii , ….. in cauzele pe care le reprezinta .
    Sint satul de avocati ( angajati de cetateni simpli ce isi cauta dreptatea in contrapartida cu functionari publici si bugetari ) care se infrupta din onorariul cerut ( imens ) dar care se infrupta si din intelegerile cu partea adversa . Eu pentru avocati nu am respect . Nu au reusit sa il cistige .