G4Media.ro

“Avem de purtat un război de proporții împotriva agresorului rus”, în care…

Sursa: Facebook - Serhiy Kvit

“Avem de purtat un război de proporții împotriva agresorului rus”, în care pentru copii prioritare sunt supraviețuirea fizică și posibilitatea de a continua să învețe – Serghei Kvit, fost ministru și specialist în educație din Ucraina / Apel pentru sprijinirea refugiaților și izolarea academică a Rusiei

Pentru copiii ucraineni, prioritățile acum “țin pur și simplu de supraviețuirea fizică și, bineînțeles, de a le oferi posibilitatea de a continua să învețe”, atrage atenția, într-un mesaj transmis la solicitarea Edupedu.ro, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în domeniul educațional din Ucraina, fostul minstru al Educației și Științelor, Serghei Kvit. Actual șef al agenției care se ocupă de asigurarea calității în învățământul superior, el face un apel la sprijin internațional, inclusiv românesc, pentru comunitățile afectate de război, dar și la izolarea Rusiei, chiar și a marilor universități rusești “care au încetat să mai fie centre ale gândirii critice”.

  • Serghei Kvit a fost ministru al Educației și Științelor din Ucraina timp de 2 ani, între 2014-2016, în guvernul condus de Arseni Iațeniuk, instalat după căderea fostului președinte prorus Viktor Ianukovici. Times Higher Education a relatat că la mijlocul lunii februarie, înainte să înceapă invazia rusă în Ucraina, Serghei Kvit, apreciat drept un reformist, a fost ales rector al reputatei Universități Naționale a Academiei Kiev-Mohyla, într-un proces marcat de complicații.

Întrebat despre nevoile educaționale actuale ale copiilor ucraineni, având în vedere inclusiv posibilele pierderi suferite în ultimii ani din cauza Covid, el insistă asupra gravității situației de acum:

  • “Astăzi nu ar trebui să ne gândim la pagubele aduse de Covid educației, pentru că avem de purtat un război de proporții împotriva agresorului rus. Aceasta pune probleme diferite, ce țin pur și simplu de supraviețuirea fizică și, bineînțeles, de a le oferi posibilitatea de a continua să învețe. Iar aceasta înseamnă să răspundem nevoilor de așezare, nutriție, tratament și continuarea educației”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...