G4Media.ro

Autoritățile din Franța au decis să sacrifice 2,5 milioane de păsări din…

Sursa foto: Pixabay

Autoritățile din Franța au decis să sacrifice 2,5 milioane de păsări din cauza gripei aviare

Ministerul francez al Agriculturii a anunţat joi că un număr total de 2,5 milioane de păsări trebuie sacrificate, în condiţiile în care zona de sud-vest a ţării se confruntă cu mai multe focare de gripă aviară, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Aproximativ 1,2 milioane de păsări au fost deja sacrificate, a informat Ministerul francez al Agriculturii, adăugând că alte 1,3 milioane de păsări trebuie sacrificate ca măsură preventivă pentru a evita răspândirea virusului.

Este pentru al doilea an la rând când crescătorii de păsări din Franţa sunt nevoiţi să recurgă la o sacrificare în masă a efectivelor lor. Zona de sud-vest a Franţei, faimoasă pentru industria sa de foie-gras, s-a mai confruntat cu focare de gripă aviară care au impus sacrificarea a aproximativ 3,5 milioane de păsări, în principal raţe, în perioada cuprinsă între toamna anului 2020 şi primăvara lui 2021.

Gripa aviară este o boală virală foarte contagioasă, care apare în principal la păsările de curte şi la păsările de apă sălbatice. Virusurile gripei aviare sunt virusuri cu patogenitate ridicată sau scăzută (HPAI, respectiv LPAI) în funcţie de caracteristica moleculară a virusului şi de capacitatea acestuia de a provoca boli şi mortalitate la pui.

În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa. Ţările care descoperă boli animale periculoase precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă trebuie să avertizeze imediat Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. De ce nu se poate procesa carnea respectiva ?

    • Serios?? Șoșocii nu vor să poarte o mască sterilă de teamă că le face rău la sănătate, dar vor să mănânce 2.5 milioane de găini bolnave???

    • Ion confunzi, de la șoșoacă a plecat gripa porcina!

  2. Aveti absoluta dreptate. Eu propun sa fie trimise toate la noi pentru ca suntem obisnuiti de mult sa.luam de bun ceea ce arunca Occidentul la gunoi

  3. Poate ca dv va hraniti numai cu ambrozie, domnule Ion. O gaina putin mai vechisoara, chiar daca are putin miros, poate fi dreasa cu condimentele adecvate.

  4. N-ati inteles? Asta-i politika. Cum credeti ca se scumpeste mancarea? Mai o aviara, mai o porcina, si asa ne trezim cu pretul dublat.
    Ca sa crezi asta cu aviara, chiar trebuie sa fii naiv.