G4Media.ro

Austria, pachet de măsuri pentru subvenții la consumul de energie în valoare…

Sursa foto: Pexels / Anton

Austria, pachet de măsuri pentru subvenții la consumul de energie în valoare de două miliarde de euro

Guvernul austriac a dezvăluit duminică un pachet de măsuri, în valoare de două miliarde de euro, destinat să ajute gospodăriile şi companiile să facă faţă creşterii preţurilor la energie, în contextul invaziei ruseşti în Ucraina, relatează Agerpres, conform Reuters.

Printre măsurile anunţate de autorităţile de la Viena se numără majorarea cu 50% a subvenţiilor pentru cei care fac naveta, noi reduceri de preţuri pentru transportul în comun şi reducerea suprataxelor pentru gaze naturale şi electricitate.

„Mulţi oameni depind de automobilul lor şi nu pot face trecerea în scurt timp. Oamenii aceştia trebuie ajutaţi. De asemenea, sprijinim companiile care suferă de pe urma preţurilor ridicate la energie”, a anunţat Ministerul Energiei.

Pachetul dezvăluit duminică include şi ajutoare pentru utilizatorii de motorină din sectorul agricol, IMM-urile care utilizează foarte mult combustibil şi companiile care fac trecerea la energie alternativă.

Ministerul austriac al Energiei a estimat că măsurile anunţate vor permite unei familii care face zilnic naveta pe o distanţă de 50 de kilometri să economisească aproximativ 900 de euro până la mijlocul anului 2023, în timp ce un hotel cu 50 de angajaţi va economisii aproximativ 20.000 de euro iar o mare companie industrială va economisii aproximativ trei milioane de euro.

Miniştri europeni de Finanţe au căzut de acord săptămâna trecută să subvenţioneze combustibilii pentru gospodării şi să ofere sprijin companiilor afectate de creşterea preţurilor la energie ca urmare a invaziei Ucrainei.

Rusia este principalul furnizor de energie al blocului comunitar, care importă din Rusia 45% din necesarul de gaze naturale peste un sfert din petrolul şi mai mult de jumătate cărbunele său.

Austria îşi asigură 80% din necesarul de gaze naturale din Rusia pe baza unui contract care expiră în 2040.

Publicitate electorală

Directorul general de la grupul austriac OMV, Alfred Stern a avertizat sâmbătă că înlocuirea livrărilor ruseşti de energie nu va fi simplă şi va necesita investiţii mari în infrastructură, de exemplu în terminale de gaze. „Austria nu are acces direct la terminale de gaze lichefiate. În prezent există doar opţiuni limitate pentru a aduce gaze lichefiate în Austria”, a spus Alfred Stern, adăugând că o terminare a contractului cu Gazprom nu este avută în vedere în prezent.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Daca n-ati reusit sa copiati austria in pandemie cu restrictiile, acum e momentul dragi comandanti. Sau nu, doar cand iese spaga?

  2. Gazprom actionar majoritar OMW, etc….va multumenste profund la toate tarile din UE.

    • Niște lepre care s-au plictisit sa facă extracție în România și Statul Roman nu are nimic împotrivă!!!
      Nu aș avea nimic împotriva rezilierii contractului de privatizare al Petrom cu OMV făcut de Bombonel și a renaționalizarii acelor active indiferent de cost!

    • Se putea scapa de gazprom doar cand se vor separa UE de regiunea economica Euroasia…se va discuta doar de UE si Euroasia.