G4Media.ro

Australian Open va avea loc, în ianuarie, cu tribunele pline, datorită unei…

sursa foto: Facebook\ Australian Open

Australian Open va avea loc, în ianuarie, cu tribunele pline, datorită unei rate de vaccinare de 90% în statul Victoria

Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului în tenisul profesionist, programat în luna ianuarie, se va putea disputa cu tribunele pline, au anunţat joi autorităţile de la Melbourne, care au început să ridice restricţiile menite să stopeze pandemia de Covid-19, informează AFP, citată de Agerpres.

Premierul statului australian Victoria, Dan Andrews, a declarat că rata de vaccinare în statul său este pe cale să ajungă la 90%, ceea ce va permite ridicarea măsurilor care sunt în vigoare de câteva luni, inclusiv renunţarea la limita de spectatori impusă evenimentelor sportive.

Openul Australiei va avea loc între 17 şi 30 ianuarie la Melbourne, al doilea oraş ca mărime al Australiei, care tocmai a ieşit dintr-o izolare cumulată de 260 de zile, una dintre cele mai lungi la nivel mondial.

Anul acesta, turneul de la antipozi s-a desfăşurat în prezenţa unui număr limitat de spectatori, fiind instituită o izolare de cinci zile în mijlocul competiţiei, din cauza reapariţiei epidemiei.

Lista jucătorilor care vor participa la turneu nu este deocamdată cunoscută, însă Dan Andrews a subliniat că doar jucătorii complet vaccinaţi vor putea intra pe teritoriul statului Victoria fără carantină sau „bulă” sanitară.

Nu se va face nicio excepţie pentru jucătorii nevaccinaţi a avertizat Andrews, punând sub semnul întrebării participarea sârbului Novak Djokovic, numărul unu mondial, care are în palmares nouă titluri cucerite la Australian Open şi care refuză să spună dacă este vaccinat sau nu.

sursa foto: Facebook\ Australian Open

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Vaccinarea începută mult după noi. Acum ei au 90% din populația eligibilă vaccinată! Pentru cine zicea că soarta „crudă” a țării este din cauză că „n-am avut noroc”, nu din cauză de calitate a oamenilor.
    Mai educați, statul mai puțin corupt, nu au fost lăsate manifestații precum cele ale lui Simion si Șoșoaca, acum cu o calitate a vieții mai bună decât la noi. Pentru că au avut noroc? Nu, pentru că au avut creier!

    • Sigur. Atunci de ce in Belgia, Olanda, Irlanda, Gibraltar cresc cazurile de infectie cu covid desi au rate de vaccinare completa de 80,90 si chiar 100% din populatia eligibila?

    • 1 luna ii tine si i baga din nou la cusca . o sa zica ca au aparut 20 de cazuri si sunt inpericol mare .Pandemia nevaccinatilor…

      Oricum australienii sunt invatati cu puscaria.

  2. Ca un vestul Europei, au rata de vaccinare mare și se dau viteji. Stai să apară câteva cazuri și, tot ca în vestul Europei, închid iar tot de frica valului N, indiferent de rata de vaccinare.

    • Logic ca inchid, nu doresc sa moara oamenii nevaccinati. Sau cei vaccinati, insa care au depasit cam 6 luni de la vaccin. Nu tot globul este populat de daci liberi.

  3. @yo
    Simplu: turism si scaderea ratei de protectie a persoanelor vaccinate (cam 6 luni) Ceea ce este incredibil totusi, este ca nu ati inteles inca, in noiembrie 2021, ceea ce ofera vaccinurile:
    -protectie (intre 60-94%) impotriva formelor grave ale bolii.
    Atat. Nu impiedica imbolnavirea, nu impiedica infectarea si transmiterea bolii.

    Ceea ce s a schimbat, odata cu vaccinarea populatiilor, este numarul de decese // nr de locuitori. Este scazut, fata de Romania, o tare nevaccinata.

    • da bre @vvv, si marmota invelea ciucalata! Ca de obicei vaccinatzii au tot timpul explicatziile la ei! O fi de la zeama?

  4. Mai degrabă datorită faptului că e vară în emisfera sudică.

  5. La pariu ca nu!