G4Media.ro

Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, critică programarea meciurilor în…

Sursa foto: Pixabay

Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, critică programarea meciurilor în nocturnă la turnee: ”Să ne concentrăm mai mult pe sănătatea jucătoarelor”/ Rîbakina a jucat până la 3 dimineața

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial în tenisul profesionist feminin, a criticat programarea meciurilor în nocturnă la turnee, estimând că WTA ignoră sănătatea jucătoarelor, informează AFP.

„Poate că ar trebui să ne concentrăm mai mult pe ceea ce este bun pentru sănătatea jucătoarelor, pentru că suntem în competiţie în fiecare săptămână”, a explicat Swiatek, câştigătoarea a patru turnee de Mare Şlem, care va încerca să cucerească săptămâna aceasta la Cincinnati al cincilea său titlu de la debutul sezonului 2023.

„Circuitul este atât de intens, cu toate deplasările sale, încât ar fi bine să ne concentrăm pe viitor asupra jucătoarelor, mai ales anul viitor, când vor fi din ce în ce mai multe turnee obligatorii şi mai lungi”, a spus ea.

„În sezonul pe zgură, la Roma şi Madrid, am jucat patru meciuri care s-au încheiat în jurul miezului nopţii sau după miezul nopţii”, a reamintit poloneza.

Asigurând că înţelege faptul că WTA trebuie „să se adapteze” cerinţelor posturilor care difuzează turneele, Iga Swiatek a precizat că a cerut date despre audienţe pentru meciurile de după ora 22:00, fără succes însă.

„Ar fi mai uşor de înţeles dacă ar avea sens să joci atât de târziu”, a subliniat ea.

Săptămâna trecută, kazaha Elena Rîbakina a trebuit să joace vineri seara sfertul său de finală la turneul de la Montreal, care s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 03:00.

Rîbakina s-a înclinat apoi în semifinala cu rusoaica Liudmila Samsonova, amânată de sâmbătă până duminică, din cauza ploii. Samsonova a jucat apoi finala, la doar câteva ore distanţă, pierdută în faţa americancei Jessica Pegula în doar 49 de minute.

Elena Rîbakina a estimat atunci că responsabilii WTA sunt ”un pic slabi”, exprimându-şi speranţa într-o schimbare în organizarea turneelor.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Iga ignora un element decisiv, faptul ca premiile pe care le încasează la turnee sunt plătite de organizatori în principal din încasările privind drepturile de televizare și ca trăind intr-o lume globala și la 3 dimineața exista audienta undeva prin lume.
    Sigur ca orele astea sunt excepții la niște turnee desfășurate în aer liber și ca deoarece vremea poate fi potrivnica asa ca organizatorii forțează uneori derularea fazelor cu multe meciuri.
    Reguli exista in WTA, de pilda nu poți obliga o jucătoare sa joace următoarea partida la mai putin de 24h de la programarea partidei anterioare, pauzele medicale, de vestiar și altele pe care nici eu nu le știu..