G4Media.ro

Armata ucraineană susține că a lovit un al doilea sistem de rachete…

Sursa foto: Mykola Rozhenko / Wikimedia Commons

Armata ucraineană susține că a lovit un al doilea sistem de rachete pe Insula Șerpilor

Armata ucraineană susține că a lovit un al doilea sistem de rachete pe Insula Șerpilor, precum și mai mulți membri ai personalului rus, în cadrul unei „operațiuni continue” de eliberare a insulei din Marea Neagră, relatează CNN.

„În cursul nopții au avut loc peste 10 lovituri pe insulă. Încă investigăm rezultatele, dar primim informații că încă un sistem de rachete ‘Panțîr S1’ a fost lovit”, a declarat Natalia Humenyuk, purtător de cuvânt al comandamentului de apărare din sudul Ucrainei.

O stație radar pe care Humenyuk a descris-o ca fiind „ochii și urechile” Rusiei pe insulă a fost lovită săptămâna trecută, a adăugat ea.

Insula Șerpilor a fost scena uneia dintre operațiunile militare din debutul invaziei ruse asupra Ucrainei și are o importanță strategică pentru ambele părți. În primele zile ale războiului, a fost locul în care o navă de război rusă le-a cerut apărătorilor ucraineni să se predea. Aceștia au răspuns, în mod infamant, cu „Navă de război rusă, du-te dracului” – o frază care a devenit un simbol al rezistenței ucrainene.

Sursa foto: Mykola Rozhenko / Wikimedia Commons

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pă insula ii mananca serpii 🪱🌅🚀🛰🛬zburatori pe rusi😎😎😎..cum au zis soldatii ucraineni nava rusa dute- n pla…🤣🤣🤣🤣🤣…si in pla marii negre s-a dus ameralu moskva…😂😂😂😂😂

  2. Cum a dat insulita noastra draga sc@rba de Pauker, sc@rbelor de rusi..