G4Media.ro

Armata israeliană le-a cerut locuitorilor din Khan Younis, al doilea oraș ca…

Sursa foto: Mohammed ABED / AFP

Armata israeliană le-a cerut locuitorilor din Khan Younis, al doilea oraș ca mărime din Fâşia Gaza, să se evacueze

Armata israeliană le-a cerut locuitorilor din cea mai mare parte a oraşului Khan Younis, al doilea ca mărime din Fâşia Gaza, să se evacueze în zona Al-Muwasi, un fâşie de pământ cu puţine facilităţi, pe coastă, precum şi la anumite adrese, arătate pe o hartă interactivă a Forţelor de Apărare Israeliene, scrie CNN, citată de News.ro.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au afirmat: ”Solicitarea generală pentru locuitori este să se mute în zona Al-Muwasi, precum şi la adresele actualizate pe harta interactivă a IDF publicată săptămâna trecută”.

Armata a răspuns astfel la o întrebare a CNN despre locul unde ar trebui să meargă oamenii.

Anterior, IDF a emis ceea ce a numit ”un apel urgent” la civili pentru a părăsi mare parte din oraşul Khan Younis şi din împrejurimi, unde au loc lupte aprige.

Într-o postare pe reţeaua X, purtătorul de cuvânt al IDF pentru presa arabă, Avichay Adraee, le-a cerut locuitorilor ”cartierelor Al-Katiba, Al Mahatta şi din centrul oraşului din guvernoratul Khan Younis” să evacueze zona.

Adraee a specificat cinci clădiri (47, 55, 104 – 106) pe harta publicată de IDF.

”Vă cerem să plecaţi urgent de unde sunteţi şi să mergeţi spre adăposturi cunoscute, la vest de Khan Younis”, a spus el.

Nu este clar câţi oameni cunosc aceste instrucţiuni, dată fiind lipsa reţelelor de comunicare şi a internetului, în mare parte din gaza. De asemenea, nu se ştie la ce adăposturi se referă Adraee. CNN a cerut clarificări suplimentare din partea IDF.

Al-Muwasi este o fâşie de circa 20 de kilometri pătraţi, pe coastă.

Luna trecută, într-o declaraţie a agenţiilor Naţiunilor Unite şi a organizaţiilor umanitare precum Care International, Mercy Corps şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, se arăta că zona nu poate fi una sigură până când toate părţile nu se angajează să nu lupte acolo.

Al-Muwasi este în principal teren deschis, dar cunoaşte deja un aflux al populaţiei care încearcă să scape de lupte.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...