G4Media.ro

Armata israeliană anunță că a lansat circa 10.000 de lovituri aeriene asupra…

Sursa foto: Yuri CORTEZ / AFP

Armata israeliană anunță că a lansat circa 10.000 de lovituri aeriene asupra ţintelor din Fâşia Gaza de la începutul războiului

Forţele de apărare israeliene (IDF) au anunţat duminică că au lansat circa 10.000 de lovituri aeriene asupra ţintelor din Fâşia Gaza de la începutul războiului în urmă cu aproape două luni, relatează dpa conform Agerpres.

Armata israeliană a afirmat că ţintele din Fâşia Gaza includ centre de comandă, tuneluri şi depozite de arme aparţinând organizaţiilor teroriste palestiniene.

Informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente.

În urmă cu trei săptămâni, armata israeliană a anunţat că a atacat peste 15.000 de ţinte în zona de coastă de la începutul războiului.

Din cauza numărului mare de victime civile ca urmare atacurilor masive în Gaza, criticile la nivel internaţional la adresa acţiunilor armatei israeliene sunt în creştere.

Armata israeliană acuză la rândul său Hamas că a lansat atacuri din zone rezidenţiale şi spitale şi că a folosit civilii ca scuturi umane.

Din 7 octombrie, atacurile israeliene au provocat moartea a 15.523 de persoane şi au rănit alte 41.316, conform ultimelor cifre oferite de Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Potrivit estimărilor ONU, circa 80% din cei 2,2 milioane de locuitori din Gaza au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza războiului.

Autorităţile israeliene afirmă că aproximativ 10.000 de rachete au fost lansate asupra Israelului din Fâşia Gaza de la începutul războiului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...