G4Media.ro

Arafat, către ”cei care zic că situaţia nu reflectă realitatea”: Dacă aveam…

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Arafat, către ”cei care zic că situaţia nu reflectă realitatea”: Dacă aveam cazuri mult mai multe, trebuia să avem un număr de decese care reflectau situaţia; înainte de asta, trebuia să crească semnificativ numărul pacienţilor din Terapie Intensivă

Şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că va creşte î continuare capacitatea de testare în România şi om ajunge la 8.000 d teste pe zi. Arafat a respins ideea că situaţia pacienţilor cnfirmaţi nu reflectă realitatea, precizând că, dacă am fi avut mai multe cazuri, ar fi trebuit să crească numărul deceselor şi al pacienţilor internaţi în secţiile de Terapie Intensivă, relatează News.ro.

”Numărul testelor a crescut şi o să ajungem la 8.000 de teste pe zi în curând. Suntem la 6.000 de teste pe zi şi este o creştere faţă de ce se făcea înainte. Pentru cei care zic că situaţia nu reflectă realitatea la acest moment – dacă într-adevăr aveam cazuri mult mai multe şi eram în situaţia altor ţări care sunt într-o situaţie dramatică şi testele nu reflectau această situaţie, atunci trebuia să avem un număr de decese care o reflectau. Nu există să ai numărul de decese pe care-l avem acum pe zi şi să spunem că suntem într-o situaţie mult mai gravă. Trebuia să crească semnificativ numărul de decese şi, înainte de asta, trebuia să crească semnificativ numărul pacienţilor din Terapie Intensivă”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Antena 3.

Şeful DSU a explicat că noi avem o medie de 240 – 280 de pacienţi pozitivi în secţiile de ATI.

”Dacă acest număr ar creşte, fără să crească numărul cazurilor confirmate, atunci este posibil că nu avem date corecte cu privire la ce se întâmplă în teren”, a mai spus Arafat.

Premierul Ludovic Orban a contrazis, joi seară, ”minciunile spuse de lideri politici şi de oameni iresponsabili că noi avem un număr atât de mic de cazuri pentru că oamenii nu sunt diagnosticaţi”. Premierul afirmă că numărul deceselor reflectă răspândirea virusului, iar nevoia de testare a scăzut.

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus se ridică la 8.067 după ce vineri au fost anunţate încă 360 de cazuri în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor este de 411.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Are dreptate. Izolarea funcționează. Și în alte țări care au recurs la asta incepe sa scadă numarul de infectați. Trebuie combătut mitul cu milioanele deja infectate. Mai degrabă exista presimptomatici decât asimptomatici.

    • Funcționează izolarea? Și cu ce efecte? Cam cat de bine sunt pregătiți psihologii și psihiatrii pentru valul de…
      Și iată cum vă înflori și industria farmaceutica din domeniul acesta, unde daca orice are curiozitatea, va vedea că testarea medicamemtelor are lor mai ales în tarile de Europa de Est, și da aici este nevoie de un grup de control, pentru că pentru niciun medicament psihotrop nu este cunoscut mecanismul de acțiune. Niciun medic care prescrie și ștampilează, daca nu a ingurgitat la propriu, habar nu are ce prescrie.

      Pregătiți+va și pentru efectele sociale, medicale, economice etc asociate. Doar creșterea capacității de testate COVID este un fas.

    • Daca luam in calcul lipsa cazurilor de infectari din centrele de arestari preventive si penitenciare,izolarea produce efecte pozitive. Daca,insa,ne gandim ca infractorii detinuti sunt doar tineri si sanatosi(majoritatea covarsitoare),cade teoria efectului izolarii.Cineva,ne ascunde adevarul.Plus ca nu toti infectatii mor,in conditiile in care este arhicunoscuta neputinta medicinei,mai ales a celei romanesti,in aceasta pandemie.Asa ca …

    • Nu avem termen de comparatie sa afirmam ca izolarea functioneaza, dupa cifrele din Italia, Spania si Franta as zice ca dimpotriva.
      Daca ar fi sa comparam Belgia cu Suedia (populatia Belgiei e un pic mai mica decit cea a Suediei, Belgia e in carantina, Suedia nu e) s-ar putea zice ca functioneaza, dar in sens invers celui presupus pentru ca Suedia are mai putini morti decit Belgia. Suedia e sub o mare presiune propagandistica sa renunte la necarantinare.
      Afirmatia cu „mitul” e hazardata, ca si cea a lui Arafat si a altora: nu exista date stiintifice care sa sustina sau sa infirme ipoteza milioanelor care au trecut deja prin boala. Numai dupa ce vom face un sondaj reprezentativ national pentru detectarea prezentei anticorpilor produsi de trecerea virusului vom putea afirma sau infirma ceva.

    • Ce omite sa ne spuna Arafat, in rationamentul lui, este rata mortalitatii la care se refera cand zice „dacă am fi avut mai multe cazuri, ar fi trebuit să crească numărul deceselor”.

      Pentru ca, in functie de rata reala a deceselor din totalul infectatilor, ar fi trebuit sa creasca sau ar fi trebuit sa scada, in conditiile date! Dar cum nu o stie, nu poate proba ca are dreptate.
      Deasemenea, nici oponentii lui nu pot proba contrariul.

      Ramane sa ne socotim abia la sfarsit, cand vom avea testare in masa a anticorpilor_Covid19 si vom putea calcula (nu estima) rata mortalitatii.

  2. Da, cu conditia ca decesele sa fie si ele raporate corect.

    Tatal meu a murit de covid 19 pe 6 aprilie iar decesul lui nu a fost raportat nici pana azi 18 aprlie, adica aproape 2 saptamani mai tarziu.
    Stiu asta pt ca am urmarit in fiecare zi comunicatele si nu a fost nici o persoana cu varsta lui si cu datele lui de internare/ deces etc.

    • Poate te incadrezi la fake news ! Si te alegi cu vreo amendă…
      De ce nu contactezi presa daca e adevarat ce vorbesti? Sigur e interesant pt ei. Asa cu cazul de la Sp Universitar a fost mediatizat!
      Dar iti place sa mananci rahat in prag de sarbatoare

    • ce presa prostovanule?
      ca sa ce? ca ei pot zice oricand ca a fost o omisiune cazul tatalui meu iar eu nu am cum dovedi ca nu e singura.

      de obicei nu doresc raul oamenilor, chiar si daca sunt scarbe asa ca tine, dar de data o sa fac o exceptie si o sa-ti doresc ca de sfintele Pasti (c*c*-m-as pe el de Pasti) sa ti se intample si tie exact ce mi s-a intamplat mie: tatal mort in spital iar mama infectata, zbatandu-se 2 saptamani la limita, singura in casa.

  3. Si de unde stie Arafat ca nu au crescut decesele provocate de Covid? Daca un baratan moare, sa zicem, la el acasa, iar legistul nu-i face test covid post-mortem, o sa reiasa ca a murit de moarte naturala si nu din cauza coronavirusului.
    Nu toti decedatii au fost testati de Covid, prin urmare afirmatiile lui Arafat nu pot fi sustinute.

    • Exact. Vom vedea la diferentele statistice anuale. Daca media deceselor in 2010-2019 e X iar in 2020 valoare e considerabil peste, e clar. Dar deh… la asta se vor uita doar 1% din votanti. Restul de 99% se uita la “stiri”.

  4. @STS te uiți și la numele executantului statisticii. INS habar nu are de industria care oferă servicii de videochat. Asta înseamnă că nimeni în România nu face videochat, nu?

  5. Pina si prostia are o limita dar se pare ca ……

  6. Arahat…..pffff

  7. Logica gresita, nenea Arafat!
    E foarte posibil sa fie mult mai multi care sa fi fost infectati fara ca sa stie sau cu simptome minore, ca la o raceala mai lunga. De aia habar nu aveti, ca nu au fost la spital sau nu au fost testati.
    Degeaba le mai faci teste respectivilor ca acum sunt negativi.
    Arafat nu stie pe unde sa mai scoata camasa ca il vor arata toti cu degetul ca a izolat degeaba 20 milioane de oameni.
    Si acum nu vor sa elimine izolarea ca sa mai stea la putere, ca altfel ar zbura imediat.