G4Media.ro

Aproximativ 600 de militari francezi şi 200 de vehicule desfășoară un exerciţiu…

Sursa foto: G4Media

Aproximativ 600 de militari francezi şi 200 de vehicule desfășoară un exerciţiu cu trageri de luptă la Smârdan

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat luni că, în perioada 23 – 27 ianuarie, aproximativ 600 de militari francezi şi 200 de vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România vor desfăşura un exerciţiu cu trageri de luptă la Centrul Secundar de Instruire din localitatea Smârdan.

„Aproximativ 600 de militari francezi şi 200 de vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România (ROU BG – FRAN FN), cu Franţa ca naţiune-cadru, şi elementul naţional de sprijin francez vor desfăşura, în perioada 23 – 27 ianuarie, exerciţiul cu trageri de luptă EAGLE MEDA 23, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din localitatea Smârdan, judeţul Galaţi”, se arată într-un comunicat al MApN, transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, scopul principal al exerciţiului este antrenarea forţelor din cadrul Grupului de Luptă privind capacitatea rapidă de dislocare şi executarea unei misiuni de luptă, într-un scenariu fictiv, în cadrul unei operaţiuni NATO – Apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, desfăşurate pe Flancul de sud-est al Alianţei Nord-Atlantice.

„În cadrul exerciţiului vor fi executate şi trageri de luptă cu principalele mijloace de lovire ale Grupului, tancurile Leclerc”, menţionează MApN.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Aoleu, frantujii in actiune!!!! Astia’ s de belea daca nu se’n pusca intre ei mare minune!!!

  • Ba vezi sa nu traga toti astia in mä-tå troll AUR olac 👍

  • Rușii se lovesc cu propria artilerie, pe câmpul de luptă.

  • Da mai parlitule, si ei si americanii sunt aici, sa nu „intorci armele”, ca bunicii tai. Sau sa le vinzi rusilor tot ceea ce este la Deveselu, sau avioanele F16.

  • Da ma troll ca astia sunt pr⁰sti ca tine si ca rusii tai care in 5 luni au luat 2 sate 👍

  • Cum să se î.m.p.u.ș.t.e. între ei, când toată Europa a înghețat iarna asta că nu a șantajat Ciolovecia cu gazul ei cu tot?!

 2. Bai, muscalule, te iei de aliatii nostri? Soldatii francezi au venit in Romania sa ne ajute la cererea noastra, sa nu dea ai tai peste frontiera din greseala. In plus, la o adica, ei sunt primii care trimit tancurile la Ucrainieni, sa moara rusii de necaz.

 3. Probleme,parlitilor? Va e teama ca renunta Putin la divizia de shobolani postaci din Romania,daca realizaza ca nu mai prea are cu cine sa atace soldatii Nato din Romania,si va fi nevoie sa incercati o zi de munca?
  Ce ati mai deschide voi hauritilor poarta din spate daca ar sta apararea Romaniei in fortele proprii! Probabil ati auzit ce bunastare si libertate era pana in ’89 si ati vrea si voi sa experimentati paradisul sovietic. Desi puteti face asta si fara sa ne trageti si pe noi in mocirla: emigrati in Rusia sau Belarus!