G4Media.ro

Apărarea naturală a orașului Bahmut îl face o „fortăreață de neînvins unde…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Apărarea naturală a orașului Bahmut îl face o „fortăreață de neînvins unde au murit mii de inamici” – comandantul forțelor terestre ucrainene

Peisajul din jurul orașului Bahmut din estul Ucrainei oferă o apărare naturală care îl face o „fortăreață de neînvins”, a declarat luni comandantul forțelor terestre ucrainene, relatează CNN.

„Acest teren special are caracteristici topografice. Orașul este înconjurat de înălțimi și dealuri dominante, ceea ce reprezintă în sine o încurcătură pentru inamic”, a declarat într-o postare pe Telegram generalul-colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Sistemul de obstacole al armatei, împreună cu peisajul natural, au transformat această zonă într-o fortăreață de neînvins unde au murit mii de inamici”, a spus Syrskyi. „Folosim toate opțiunile, capacitățile inginerești, precum și cele naturale, pentru a distruge cele mai bune unități inamice. Bătălia este în curs de desfășurare”.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că „nimeni nu va capitula la Bahmut – vom lupta atât timp cât vom putea”.

Evgheniy Prigojin, șeful grupării de mercenari Wagner din Rusia, a declarat duminică că bătălia din Bahmut este în curs de desfășurare, fără semne de retragere a forțelor armate ucrainene: „AFU luptă până la ultimul”, a declarat el pe Telegram, referindu-se la Forțele Armate ale Ucrainei.

În ianuarie, SUA și oficialii occidentali au îndemnat Ucraina să își mute atenția de la lupta brutală de luni de zile din orașul Bahmut din estul țării și să prioritizeze în schimb o potențială ofensivă în sud, folosind un stil diferit de luptă care să profite de noile echipamente militare de miliarde de dolari angajate recent de aliații occidentali.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Sa moara toti inamicii invadatori.

  2. Sper sa nu se lase dusi de val UA si sa se trezeasca incercuiti, am inteles ca sunt 20k luptatori acolo, ar fi destul de tragic sa fie prinsi de orci.

  3. S-au tocat reciproc degeaba…. Zeci de mii de vieți pierdute.

  4. Tot ce au avut ucrainienii pregătit pt contraofensivele din Harkov si Herson acum se face praf …pt a apăra 2 orașe. In final va cădea deoarece terrmobaricele nu tin cont de obstacole naturale sau artificiale.

  5. Ucraina va deveni cea mai mare putere armată din Europa de est. Copiii celor care si-au dat viața să-și apere țară vor deveni vânători de oligarhi ruși. Rusia va fi izolată la fel cum este Korea de Nord si se va sparge in mai multe țări, care, pe bună dreptate , își vor câștiga independența. Putin a sperat că va slăbi NATO dar a făcut cea mai mare greșeală din viața lui, suntem mai uniți ca niciodată. Partidele sponsorizate de Moscova, cum este AUR , vor dispărea.

  6. Să mai auzit povestea asta și cu Mariupol