G4Media.ro

Antena 3, tribună lui Teodosie pentru o predică despre pace și sacrificiu…

Antena 3, tribună lui Teodosie pentru o predică despre pace și sacrificiu în Vinerea Mare, după ce acesta și-a reconfirmat admirația pentru ”ctitorul Putin”, fiind criticat dur de BOR/ Adrian Ursu, nicio vorbă despre ororile din Ucraina/ Teodosie: ”Ca să ajungem la Dumnezeu a fost nevoie de moarte”

Postul de televiziune Antena 3 i-a dat tribună lui Teodosie, în Vinerea Mare, pentru o predică despre pace și sacrificiu, după ce în urmă cu două zile acesta și-a reconfirmat admirația pentru ”ctitorul Putin”, fiind criticat dur de BOR pentru declarațiile sale.

Adrian Ursu nu i-a adresat nicio întrebare lui Teodosie pe tot parcursul intervenției sale consistente în timpul emisiunii referitor la poziția sa pro-putinistă, nici nu a vorbit despre ororile din Ucraina și faptul că ucrainenii nu pot sărbători Paștele în biserică, multe lăcașe de cult fiind bombardate de ruși. Însă Teodosie a vorbit pe larg despre ”iubire”, ”sacrificiu”, ”pace”.

Imediat după încheierea dialogului cu Teodosie, Ursu a început să vorbească despre masacrele din Bucea și război. Pe durata intervenției lui Teodosie, nici Ursu, Oana Stănciulescu și niciunul dintre cei patru invitați (printre care și Bogdan Teodorescu, expert în comunicare, sau Victor Alistar, reprezentantul societății civile în CSM), nu au adresat vreo întrebare lui Teodosie cu privire la poziția sa pro-Putin.

 • ”Cu rugăciuni stăruitoare Bunului Dumnezeu pentru tot binele. Ne pregătim să intrăm în Sfânta Biserică. Este o zi de jertfă, este ziua Prohodului Domnului, de aceea noi avem această icoană purtată în procesiune cu punerea în mormânt a Domnului. Vom intra în biserică și toți creștinii vor trece pe sub această icoană cu punerea în mormânt a Domnului”, și-a început Teodosie discursul.

Adrian Ursu l-a întrebat pe Teodosie dacă rugăciunile ”sunt aducătoare de pace” și dacă ”pot să aducă alinare în astfel de zile în care nu mai știi ce e bun, drept, curat” fără să menționeze vreun cuvânt despre războiul din Ucraina, masacrele comise de ruși, violuri sau tortură.

Teodosie a ținut o prelegere despre ”pace”, ”biruință”, ”dragoste”, spunând că ”pentru a ajunge la Dumnezeu a fost nevoie de moarte”:

 • ”Trei cuvinte sunt folositoare. Iată, am vorbit de pace, cu acest salut i-a întâmpinat Mântuitorul: Pace vouă, îndrăzniți, eu am biruit Iadul și nu vă temeți. Când suntem cu Dumnezeu suntem în siguranță, nimic nu ne poate birui, că Dumnezeu nu este biruit de nimeni și nimic. Dumnezeu e cel ce împlinește viața noastră. Fără Dumnezeu suntem orfani, fără Înviere nu avem Lumină. Dar ca să ajungem la Dumnezeu a fost nevoie de Răstignire, de moarte. Toate acestea însă erau cele care prevesteau biruința. Hristos a suportat acestea din dragoste pentru noi ca să ne răscumpere de robia păcatului și a morții și pentru toate generațiile a suportat de la strămoși până la sfârșitul veacurilor. Iată, și noi suntem beneficiari acum să ne îmbrățișeze Hristos cu puterea sa de pe cruce și din mormânt să răsară iertarea”.

Adrian Ursu a încheiat dialogul cu Teodosie spunând că ”ne vom gândi la cuvintele rostite” de Teodosie căruia i-a urat ”putere în slujire” de două ori încheind cu vorbe despre suferința Vinerei Mari și speranța de duminică, când este celebrată Învierea.

 • ”O să ne gândim la aceste cuvinte pe care le-ați rostit în această seară, cu Dumnezeu suntem în siguranță (…) Dumnezeu să vă dea putere în slujirea pe care o faceți. Sfintele Paște să ne găsească pe toți în liniște, împăcare și cu speranță. Să aveți putere și sărbători liniștite și să ducem și suferința unei astfel de zile și speranța de duminică”, au fost cuvintele de la revedere ale lui Ursu pentru Teodosie.

Context

Teodosie a fost întrebat, în urmă cu două zile, despre opiniile sale cu privire la Vladimir Putin şi dacă îşi menţine afirmaţia conform căreia „nu este atât de negru cum îl prezintă lumea”. Teodosie a răspuns că „nu este judecător, doar Dumnezeu este judecător” și a adăugat că toate ctitoriile făcute de Putin au rămas, „nu le-a mitraliat”, „nu a făcut nimic cu ele”.

 • “Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a afirmat ÎPS Teodosie.
 • “Şi de ce să n-o spun, domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu e negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun, fără frică şi fără nicio ezitare: este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”, a fost prima declarație a lui Teodosie, făcută la o emisiune a radioului Arhiepiscopiei pe care o conduce. ÎPS Teodosie a adăugat: ”Şi în ţara sa, şi Putin şi Medvedev sunt ctitori şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câte jertfe au facut şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcatori”.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, i-a răspuns lui Teodosie, amintindu-i că ”fiecare dintre noi se onorează sau se compromite moral în cel mai relevant mod cu putință prin poziționarea față de răul hidos, față de crima odioasă, față de nedreptatea strigătoare la cer și mai ales față de Adevăr”.

 • ”Perseverarea tomitană în opțiunea oarbă moral, favorabilă barbariei travestite în ctitor creștin, dar și întrebarea zguduitor de cinică, „Ce, a mitraliat ctitoriile?”, sunt aproape amuțitoare. Ca și cum zidurile unor construcții, fie ele și biserici, nu viețile unor oameni nevinovați ar conta cu adevărat ! (…) Recidivând, unii se compromit spectaculos și ireversibil. Inversiunea morală e insuportabilă în registrul creștin și denunțată ferm în Evanghelii. „Fericiți făcătorii de pace…”, nu promotorii „războiului dintre noi””, a scris Bănescu.

În ultimii ani, Teodosie a fost criticat dur de Biserica Ortodoxă Română, cele mai recente episoade fiind în timpul pandemiei COVID-19, când Teodosie împărtășea populația cu aceeași linguriță, sfida purtarea măștii sau atunci când a repetat slujba de Înviere, după ridicarea restricțiilor în prezența unei audiențe mai mari și a televiziunilor.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

40 comentarii

 1. adrian ursu are fata de prost!

  • Cum oamenii peșterilor au dispărut și omul modern le-a luat locul, tot la fel vor dispărea și primitivii care stau toată ziua cu gura căscată la mașinăriile de fake news, Antena 3 si România TV. Cei care nu vor învăța să-și protejeze creierul in fața spurcăciunilor media, vor fi marginalizați, evitați și ignorați.

  • pai asa si este….credeai ca e o discrepanta intre fata lui si intelect???😂😂😂😂😂😂😂😂

  • haznaua 3 trebuia de mult inchisa pentru ca e propagandista penalilor PSD-PNL-HAUR si a rusofililor

  • Ye, stimabile, noi suntem pe cale de dispariție, ai dreptate – neanderthali, primitivi, dispăruți, un fel de amoebe – pe când tu esti etern înțelept erudit și evoluat; poți să mai vii să mai postezi, să ne mai îndrumi la ce canale media să ne uităm – veșnice și atot-înțeleptul nostru Guru!..

  • Mai grav este ca și mintea e la fel

 2. Ce articol gretzos, tot in propaganda nesimtita bate, pai ce treaba are sarbatoarea cu invitatul? am ajuns mai rau ca pe vremea lui ceasca in media din zilele astea…

  • Ce treabă are sărbătoarea cu invitatul? Probabil, după mintea ta plină de droguri, trebuia să-l invităm pe Bulai ca să ne explice cum stă treaba cu mama surogat?

 3. Cap de porc.

 4. Mai ghertoilor, nu luați și voi o pauza?
  Avearati parte de ce are zombi ala în barba la sfârșitul zilei! Ursu? E înfipt între bucile varanului șii place tare!

 5. Cea mai mizerabila televiziune, cu cei mai grețoși invitați.

  • Si cei mai gretosi urmaritori.

  • Exact! Haznaua 3 e o televiziune de (k)kt !

  • Desființate eligiile.Au murit milioane si vor mai muri milioane din cauza religiilor .Plus că deși foarte permisivă ortodoxia a fost langa fiecare dictatura Carol, legionarii Ceaușescu Iliescu… Încă nu a condamnat comunismul.Pe bunicul meu au vrut să îl oblige să treacă de la catolici la ortodocși…A refuzat și l-au trimis la mina….

 6. Maine dacă le da tema varanul îl desființează pe Zelensky. Ei nu slujesc o cauza cinstita,. Manipulează tot, dar absolut tot, după cum le canta motanul.

 7. Usor baieti se numeste ca am testat Satan 3.

 8. Niște cârpe

 9. Nu a anunțat Teodosie când face a doua Înviere ? Că prima o știm când e…

 10. Eu nu inteleg cum se uita telespectatorii la asemenea emisiuni…

 11. O singura concluzie de bun simt
  prea multi popi,televiziuni,comentatori,posturi de radio sau pagini web media
  Repet e de bun simt,a ramas prea putin material de ingurgitat sau magiun in hazna

 12. Antena 3 Wc Tv

  • Le sugerez stimatilor de la A3 si lui Teodosie sa se apropie ei primii de dumnezeu conform declaratiilor preasfintitului pentru a ne putea scuti pe viitor de atitudinea lor „crestineasca”

 13. Inteleptul Kadyrov si Jihadul sa se coboare asupra voastra dragi credinciosi. Ei va aduc lumina si intelepciunea.
  Primiti deci kadyrovitii, sirienii si iranienii la brat cu AURolacii nostri spre dreapta cale a jihadismului.
  Alahu Akbar la toata lumea rusa.

 14. Teodosie e nebun. Sa-i zica cineva ca daca omoara Putinul lui toti ortodocsii, o sa ajunga la dumnezeul lui, care pare sa fie direct satana, cu bisericile goale. Teodesie si Putin si satanistul ala de Kiril, atat. Ei 3 singuri.

 15. Mai bine zis pe romaneste, Teodosie si-a reconfirmat admiratia pentru clitorul Putin.

 16. astias chiar psihopati.

 17. Televiziunea tik-tok, la ce sa te astepti? Gadea baga melodia aia dramatica si pe fundalul ei pune clipuri de pe youtube si articolele aparute de dimineata in DailyMail pe care le-au tradus in timpul zilei devin „breaking news” seara la ora 9…niste gunoaie toti!

 18. A3 incearca sa il spele pe Teodosie. Si ca sa nu calce in strachini… l-au pus sa repete ce i se spune in casca.

  Absolut fiecare fraza din prelegere, i-a fost citita in casca de producatorii A3.

 19. feriti-va de omul span de la haznaua 3

 20. Antena 3 continua ce a început de multă vreme,distrugerea României pe toate căile!
  In biserica intra și anticristul din păcate!

 21. Inchideti televiziunile penalilor !!!!

 22. Teodosie nu vrea și el să ajungă la Dumnezeu?

 23. Trebuie aruncate televizoarele pe geam

 24. Daca mai sunt ortodocsi adevarati in tara asta ar trebui sa se revolte si sa reactioneze fata de asemenea specimene egocentrice, interesate si fara morala. Ar trebui sa faca curatenie si sa se dezica de greselile trecutului asa cum fac catolicii, indiferent de pret . Altfel biserica va pieri. Nu poti sa spui ca il reprezinti pe Cristos si sa provabaduiesti moartea si razboiul. Nu poti sustine dictatori insetat de putere si de sange care provoaca razboie fratricide.

  • Din pacate teodosie umple catedrala din constanta, si nu numai, cu spalati pe creier. Unii ii judeca pe musulmani pt. apucaturile habotnice, dar pe cele alor nostri le trec cu vederea.

 25. Kirila si cu Cracanel i-au promis ca daca II pupa in .. r il vor pune in locul Marelui Alb. Scopul scuza mijloacele.

 26. Dacă este un adept a lui Putin atunci dece îi mai transmit prelegerile la televizor? Unde este Dumnezeu atunci când rușii ucid civili și distrug orașe? Numai unii preoți cred că binele învinge și pacea trebuie să triumfe dar așa cum se spune pină la Dumnezeu te maninca sfinții.

 27. Un popă mancator de 💩

 28. Poate ne explica domnii de la CIA de ce existau închisori de maxima securitate în România și în Ucraina și prin alte părți ale lumii zis libere. Și mai cu seama ce se petrece în ele. (sa nu uitam ca numai acum câțiva ani în contextul evenimentelor din Irak, prizonieri din conflictul respectiv au fost torturați în mod oribil într-o astfel de închisoare). Înainte de a arunca cu noroi în alții, presa, care este în mod evident aservita unor interese politice, ar trebui sa se uite cu atenție și la faptele celor cărora le ia apărarea (a se citi le polishaza imaginea). Țineți minte ca fățărnicia și viclesugul nu au rezistat niciodată în fata istoriei.