G4Media.ro

IPS Teodosie, despre Vladimir Putin: „Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu” /…

Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

IPS Teodosie, despre Vladimir Putin: „Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu” / Despre opiniile sale anterioare: Ctitoriile făcute de Putin au rămas, „nu le-a mitraliat”, “nu a făcut nimic cu ele”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost întrebat despre opiniile sale cu privire la preşedinte rus Vladimir Putin şi dacă îşi menţine afirmaţia conform căreia „nu este atât de negru cum îl prezintă lumea”, el precizând că „nu este judecător, doar Dumnezeu este judecător”, relatează News.ro.

El a susținut că ctitoriile făcute de Putin au rămas, „nu le-a mitraliat”, „nu a făcut nimic cu ele”.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă îşi mai menţine afirmaţia făcută înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, că Vladimir Putin a adus multe jertfe şi este un ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim.

“Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: “Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a afirmat, în luna februarie, înainte de începerea conflictului armat din Ucraina, că Vladimir Putin, nu este “atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”, precizând că este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. ÎPS Teodosie a menţionat că atât Putin, cât şi Medvedev sunt ctitori şi ”noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”.

“Şi de ce să n-o spun, domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu e negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun, fără frică şi fără nicio ezitare: este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”,  a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la o emisiune la Radio Dobrogea.

ÎPS Teodosie a adăugat: ”Şi în ţara sa, şi Putin şi Medvedev sunt ctitori şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câte jertfe au facut şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcatori”.

Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

 1. Chiar e asa de interesant ce spune aceasta trompeta a rusiei? Asta e o stire sau a platit IPS ca sa apara articolul asta?

 2. Fariseul HAUR care il iubeste pe criiiminalul Putler!

 3. Spa goveanu chiar se face ca nu stie cate biserici au fost distruse in invazia Ucrainei? Cu siguranta mai multe decat cele ctitorite de Putin.

  • Cine te-a mințit pe tine, propaganda vestică? Dacă nu ai date concrete, de ce îți place să mănânci 💩 pe forum?

  • Guvernatorul ucrainian al Luhanskului a spus ca cele mai multe biserici din regiune sunt distruse. Si il cred pe el mai degraba decat rusii aia care mint cum deschid gura.

 4. Ctitoreste ziduri si omoara oameni. Crestin adevarat! ….Pastele mamii lui!

 5. Broasca raioasa a BOR.Nu-l mai bagati in seama.

 6. m0ri rabla sovietica

 7. Broasca raioasa a BOR.Produce mai multa mila decat sila.Trebuie ignorat.

 8. Asta are nevoie de psihologi ca bate campii rau de tot

 9. In Biserica ortodoxa romana exista vreo ierarhie? Cineva face curatenie cand se deraiaza sau fiecare face cum il taie capul indiferent de problemele mentale, sexuale, politice sau pecuniare pe care are? E cam trist. Nu e biserica unita e biserica pe persoana fizica se vede.

 10. Eu știam că cea mai mare valoare în cazul clerului ortodox e dată de ASCULTARE. Nu e vorba de cooperativa ochiul și timpanul la care turnatorul Mache a lucrat în cadrul securității. E vorba de a asculta de superiorul ierarhic. De a asculta poziția oficială a BOR. Cum de permite BOR asemenea abateri???!!!

 11. Tocmai ce recomanda un conducător ucrainian, într o regiune din est, sa facă oamenii învierea on line pentru ca rusii au bombardat toate bisericile!
  Hai sa i dam o plăcută lui make!

 12. Unsuros gretos ca margarina e acest popă iubitor de arginți

 13. Ce sugereaza prelata,pardon prelatul asta?Sa nu-l judecam pe Putin,ca e mare ctitor,a facut jertfa nu alta!De parca ar fi facut din salariul lui!?!Chiar daca ne ia ameteala,pe acest individ trebuie sa-l intelegem fiindca a fost cu un picior in puscarie si l-a salvat,pe ultima suta de metri, un judecator,care datorita acestei „fapte ortodoxe” a fost avansat la curtea constitutionala.Traiasca si la vara cald.
  Cineva intreba de ce BOR-ul nu-l dezbraca.Ei invoca niste canoane,care ii bate in cuie pe episcopi,dar daca s-ar incerca asa ceva la cum se stiu unii pe altii,ar trebui majoritatea sa se duca la munca.Pe aici si prin politica dai numai de d-astia,carora le place munca ca magarului fuga.

 14. Pentru Mache Spagoveanu, religia nu este credinta si nu tine cont de oameni, ci de pietre. Omul asta este mort pe interior, RIP!

 15. RESPECT IPS Teodosie, un om înțelept cum rar găsești în țara noastră!

 16. Credința în sine, indiferent de religie, militează împotriva uciderii semenilor, nu apără niște ziduri, asta trebuie să spună turnătorul ăsta. Dar după declarațiile și opiniile anti sistem popa ăsta a trecut de pe statele de plată ale Securității pe statele Moscovei.

 17. Provoacă scârbă boșorogul asta.

 18. Înalt prea Satană Teodosie face apologia lui Puțin. Du-te și ia lumină, dar mai întâi toarnă-ți în cap benzină.

 19. Dacă a dărâmat bisericile ucrainene nu se pune? Nu este suficient pentru taica popa? Așa ne învață el? Nu înțeleg cum BOR nu se delimitează de acest individ.

 20. Asta-i Prost, ori se face?
  Faptul ca sunt distruse casele in care familiile isi cresc copii, in care traiesc batranii, fabricile in care muncesc barbati, femei pentru a putea asigura un trai decent familiilor ,dar inainte de toate uciderea farà remuscari a COPIILOR si civililor, il lasa rece pe acest……
  nu am cuvinte.. Nici macar una din manastirile lui Putin sau a oricarui altcuiva nu va putea vindeca aceste rani deschise.
  Credeti ca doar rugaciunea este deajuns ?
  Sa-i intrebam pe cei loviti de sparta
  Buona seara.