G4Media.ro

Andrea Neculau, șefa DSP Braşov: În acest moment nu ar trebui să…

Sursa foto: Facebook „Împreună pentru Argeș”

Andrea Neculau, șefa DSP Braşov: În acest moment nu ar trebui să existe pat fără acces la oxigen într-un spital

În acest moment, nu ar trebui să existe, într-un spital, pat care să nu aibă acces la oxigen, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, dr. Andrea Neculau, care a menţionat că „practic toate spitalele din Braşov îngrijesc pacienţi cu COVID”.

Ea a menţionat că, în prezent, toate paturile ATI pentru bolnavi cu COVID-19 sunt ocupate şi mulţi pacienţi trebuie să fie transferaţi în alte judeţe, precizând că, în prezent, sunt disponibile 35 de locuri în patru spitale, dintre care două la cel de copii.

„Este un efort continuu de a îmbunătăţi accesul la oxigen, nu numai pe paturile ATI. Presiunea pe care am transmis-o, am pus-o pe toate spitalele a fost să crească numărul de paturi la care există gură de oxigen şi acest lucru creşte în fiecare zi. Practic, în acest moment, nu ar trebui să existe pat şi loc într-un spital la care să nu aibă acces la oxigen, pentru că, în acest moment, în spital (…) ar trebui să ajungă doar pacienţi cu simptome severe. Este un moment foarte dificil şi sunt foarte multe situaţii zilnice în care pacienţi din UPU nu-şi găsesc locul în spitalele noastre şi sunt transferaţi către alte judeţe. De aceea, invitaţia avansată tuturor spitalelor este ca, pe secţiile tampon, unde sunt pacienţii suspecţi, până la identificarea unui loc, să fie reţinuţi. Practic, trebuie reţinut faptul că, în toate spitalele din Braşov, se îngrijesc pacienţi COVID”, a afirmat Neculau.

Potrivit acesteia, în prezent, există 28 de locuri ATI pentru pacienţi COVID-19 la Spitalul Judeţean, toate acestea fiind ocupate de pacienţi care, o parte necesită intubare şi alta terapie ventilatorie non-invazivă. Alte două locuri unde poate fi efectuată această terapie sunt puse la dispoziţie în spitalul din Făgăraş, 3 la Maternitate, care deservesc patologia specifică şi 2 la Spitalul de Copii.

Conform şefei DSP, cele 5 locuri ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase sunt în curs de autorizare, iar alte două ar urma să fie puse la dispoziţia pacienţilor la Spitalul din Săcele, unde există posibilitatea efectuării terapiei ventilatorii.

Cu acelaşi prilej, directorul DSP Braşov a subliniat că relaţia pacienţilor COVID cu autoritatea sanitară este „una administrativă” şi nu medicală, toate persoanele confirmate fiind sub supraveghere medicală, a medicilor de familie în cazul celor izolaţi.

„Discuţia cu DSP este una administrativă şi nu medicală. Dacă suntem în întârziere, suntem cu probleme administrative, nu şi medicale şi aceste probleme administrative le vom recupera (…) Cum a ajuns o şcoală în scenariul roşu, am cerut şi am primit ajutor (…) Până atunci, noi am lucrat cu 20 de persoane, iar 20 de persoane să sune la 200 de persoane într-o singură zi este imposibil”, a punctat dr. Neculau.

Conform acesteia, în prezent, DSP este restantă cu aproximativ 300 de anchete epidemiologice, care, însă, începând de marţi sunt recuperate cu ajutorul celor 50 de cadre medicale din cadrul cabinetelor şcolare, în contextul în care toate unităţile de învăţământ sunt în scenariul roşu.

În ce priveşte existenţa unui focar la Spitalul CFR din Braşov, care este desemnat unul COVID, Neculau a spus că, deocamdată, nu are informaţii, menţionând că, până marţi seara, exista un singur caz de infectare în rândul personalului medical.

Conform unor surse, miercuri, ar fi 12 cazuri de COVID-19 în rândul personalului, medici, asistente şi infirmiere.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. „Nu ar trebui”, afară plouă, așa impersonal, să nu știm cine ar fi responsabil sau responsabili pentru paturilele din spitale. Declarație de gunoi uman

  2. Nu ar trebui sa existe multe și ar trebui sa existe altele, mai multe, dar ghinion!

  3. In primul rand, ar trebui ca bv sa aibe spitale, nu ghetouri infecte, bombe biologice, lagare !
    Alea la.bv nu sunt spitale! Asta este pb! Apoi, bine ca au venit evreii cu mafia imobiliara in judet, avem preturi muuult peste 2008!
    Bine ca a venit covidul asta, regleaza multe lucruri, pune semnul egal intre bogati si saraci! Sa vedem, ii salaveaza sutele si milioanele de euro facute din specula pe seama oamenilor simpli?

    Covidul sper sa rezolve inechitatea sociala in romania! Atat!