G4Media.ro

Criteriile de acordare a gradației de merit 2020: Sunt punctate suplimentar rezultatele…

FOTO: Photo by Moose Photos from Pexels

Criteriile de acordare a gradației de merit 2020: Sunt punctate suplimentar rezultatele la olimpiade, participarea la comisii și simpozioane; depunctate rezultatele cu elevii dezavantajați sau crearea de resurse e-learning – proiect

Criteriile de acordare a gradației de merit în Sesiunea 2020 se modifică, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Comparativ cu criteriile din sesiunea 2019, sunt punctate mai puțin rezultatele pe care cadrele didactice le-au avut cu elevii din categoriile dezavantajate, iar rezultatele obținute la olimpiadele școlare primesc un punctaj dublu.

În același proiect sunt scăderi mari de punctaje față de sesiunea 2019 pentru profesorii care participă la crearea de resurse educaționale e-learning, în timp ce cresc punctajele pentru cei care participă la simpozioane, potrivit analizei făcute de Edupedu.ro.

Prin gradația de merit profesorii, învățătorii și educatorii primesc 25% majorare de salariu timp de 5 ani. Miza acestei bonificații este extrem de mare. Gradația de merit este primită de către 16% din profesorii unei școli. Acordarea gradației de merit se face prin participarea profesorilor la un concurs, în fapt o analiză a dosarelor cu un volum de documente foarte mare pe care aceștia trebuie să le depună.

În metodologie există o fișă prin care profesorul își face autoevaluarea, iar pe aceeași fișă este evaluat de evaluator (inspectorat) pe baza documentelor depuse la dosar. Fișa acordă puncte profesorului, în funcție de activitățile avute.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

FOTO: Photo by Moose Photos from Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Rezultatele la bacalaureat pt. directori nu contează? Sunt directori de licee la care niciun elev nu au luat bacul și au gradație de merit, e normal?

  2. Nesimțiți. Pentru ei nu contează câți elevi săraci își îmbunătățesc performanțele, ci la câte simpozioane a participat profesorul. Atâta prostie, culmea, în ministerul educației, nu mi-aș fi imaginat.

  3. Din rău în mai rău…

  4. Anisie e ‘decit’ o alta tzatza cocotata in copac.