G4Media.ro

Ambasada SUA: Consilierul juridic rezident pentru România și Bulgaria care se va…

Ambasada SUA: Consilierul juridic rezident pentru România și Bulgaria care se va ocupa de problema corupției din cele două țări are programată prima vizită la București la sfâșitul lunii/ Va vizita România în mod regulat

Consilierul juridic rezident pentru România și Bulgaria, care va  colabora cu guvernele celor două țări pe tema combaterii corupției, crimei organizate și spălării banilor, va avea biroul la Sofia iar prima vizită la București este programată pentru sfârșitul lunii ianuarie, se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro de Ambasada Statelor Unite la București. Potrivit sursei citate, începând din 2016, mai mulți consilieri juridici din cadrul Departamentului Justiției al SUA au colaborat cu Guvernul României pentru a oferi asistență în domeniul justiției în vederea consolidării capacității de combatere a corupției.

Redăm mai jos integral răspunsul Ambasadei Statelor Unite la București transmis G4Media.ro

 • ”Ambasada Statelor Unite ale Americii și Departamentul Justiției din SUA colaborează strâns cu Guvernul României pentru a combate corupția. Consilierul Juridic Rezident pentru România și Bulgaria lucrează în domeniul cooperării tehnice și de consolidare a capacităților de aplicare a legii. Acest post nu este unul nou. Începând cu anul 2016, mai mulți consilieri juridici din cadrul Departamentului Justiției al SUA au colaborat cu Guvernul României pentru a oferi asistență în domeniul justiției în vederea consolidării capacității de combatere a corupției. Jessica Kim va avea biroul la Sofia, în Bulgaria, dar va vizita România în mod regulat. Prima ei vizită la București este programată spre sfârșitul acestei luni.”

Context

Sursa Foto: Linekedin

Departamentul Justiției din Statele Unite a trimis luna trecută un așa numit Resident Legal Advisor pentru Bulgaria și România, care ar urma să ofere asistență în domeniul justiției pentru în eforturile de combatere a corupției, spălării banilor și crimei organizate, anunță ambasada SUA la Sofia într-o postare pe Facebook. Anunțul a fost postat în urma întâlnirii care a avut loc marți între Jessica H. Kim, noul reprezentant al Statelor Unite, și ministrul justiției din Bulgaria.

G4Media.ro a scris, miercuri, că este pentru prima dată când Statele Unite trimit un reprezentant special în regiune, cu misiunea expresă de a se ocupa de probleme legate de corupție, spălare de bani și crimă organizată. Până acum, aceste chestiuni erau urmărite de funcționari din cadrul Ambasadei sau din cadrul Departamentului de Stat.

Potrivit Departamentului de Justiție, Jessica Kim a primit, în 2018, premiul procuroului general din Statele Unite pentru rezultate de excepție obținute în calitate de nou angajat, fiind una dintre cei 244 de noi angajați premiați pentru merite deosebite în serviciul public.

La vremea respectivă, Kim era angajată de mai puțin de cinci ani în cadrul Departamentului de Stat, în calitate de procuror în cadrul Districtului Ohio. În calitate de procuror a obținut condamnări în câteva cazuri importante de fraude financiare și în două cazuri de criminalitate cibernetică.

Vezi aici CV-ul integral pe pagina de Linkedin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Buna initiativa

 2. Poate ne spune duduia cine a dat mită în afacerea Microsoft că cei care au primit au denunțat pe alții și au scăpat de pușcărie ( Pescariu și Florică) au intrat la pușcărie intermediarii .Parcă din banii microsoft au ajuns 500000 pe la realitatea tv, trimiși de generalul Coldea .

 3. Jale, trebuie sters praful ca vine sefa.

 4. Art 1 din constitutie ala cu stat suveran, uitati de el…

  • Sub sloganul „nu ne vindem tara”, ne-au jefuit ai nostri bravi neocomunisti si compatrioti, au devalizat bancorex-o parte din banii pe care o parte din secu ii transforma in valuta pe timpul lui Ceausescu. Asa ca, este binevenita acesta monitorizare, ar trebui una in fiecare judet, municipiu-e plin de hoti cu gulere albe in Romania.

 5. Individa este trimisa ca sa asigure ca nicio firma cu interese americane implicat in Rou nu va fi acuzata in Romania de spalare de bani , coruptie si alte fapte reprobabile- adica sa faca curat prin intimidare. Eventual va da indicatii cine face asemenea fapte reprobabile

  • Individa este trimisa ca sa se asigure ca firmele americane vor fi protejate de actiunile de coruptie venite din partea bastinasilor, si ca vor fi tratate in spiritul legii, nu cum au patit cei de la Exxon, de ex.
   Pe de alta parte SUA va incerca sa mentina in limite rezonabile coruptia endemica, in asa fel incat statul roman sa nu inceteze sa functioneze la limita inferioara a cea se poate numi stat de drept, partial democratic.
   Intr-adevar, este extrem de rusinos ca o mare democratie trebuie sa-si trimita emisarii intr-o tara care se declara nemeritat ca fiind buricul targului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.