G4Media.ro

Alexander Nanau, regizorul filmului ”Colectiv”, refuză o decorație din partea președintelui Iohannis.…

Alexander Nanau, regizorul filmului ”Colectiv”, refuză o decorație din partea președintelui Iohannis. ”Este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României”

Alexander Nanau, regizorul filmului ”Colectiv”, a anunțat astăzi pe Facebook că refuză o decorație propusă de președintele Klaus Iohannis. El își motivează refuzul de a primi distincția prin situația critică a culturii și acuză autoritățile că nu au făcut nimic pentru a salva acest domeniu.

Nanau arată că Administrația Prezidențială i-a transmis că președintele Iohannis a decis sa îl decoreze cu Medalia „Meritul Cultural”, cu ocazia Zilei Culturii Nationale.

Regizorul a anunțat că refuză decorația din cauza indiferenței autorităților față de sectorul cultural din România și citează propunerile ignorate de autorități.

”Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României. După aproape un an de eforturi și propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul Român în implementarea de mecanisme de susținere a culturii sever amentințate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacția și intervenția concretă a statului Român la toate nivelurile institutionale a fost zero. Fac public răspunsul meu către Administrația Prezidențială care dorea să mă decoreze pe 15 ianuarie pentru meritele în susținerea culturii naționale pe timp de criză”, a scris Alexander Nanau pe Facebook.

Filmul ”Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a atras atenția criticii internaționale de cinema, dar și a presei occidentale.

Industria culturală, inclusiv sectorul cinematografiei, sunt printre cele mai afectate de restricțiile impuse de guvern de la începutul pandemiei. În plus, artiștii se plâng că statul român nu și-a onorat contractele semnate în urmă cu un an pentru susținerea unor filme.

Scrisoarea adresată de Alexander Nanau Administrației Prezidențiale:

Citește și:

EXCLUSIV Cum își bate joc guvernul de producătorii de film: Casele de producție au de recuperat zeci de milioane de euro de la stat / ”Nu mai există niciun fel de credibilitate în fața partenerilor straini că schemă de ajutor este reală”

Foto: Alexander Nanau / Autor: Adi Marineci

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

65 comentarii

    • Se vede de la o posta ca esti postac USSR-ist. Cat iti intra pe card pentru prestatia asta? La Colectiv a fost genocid, iar cei care l-au facut sunt la putere, iar victimele au fost adormite cu unele „compensatii” sa nu mai vada viteza de propagare a incendiului.

    • Omul stie ce a fost acolo la Colectiv si mai ales de ce. Si noi stim care am fost in sistem sau avem prieteni sau familie in zona aia. Felicitari pentru un asemenea act de curaj in fata ipocriziei si cinismului! Viata este cruda si brutala. Dar si Ponta si Banicioiu au o mare parte din vina. Daca cereau ajutor NATO si UE poate scapau de Colectiv ca prin urechile acului.

  1. Mai cinic dedat ață nu se poate.

  2. Călăul își decorează victimele..

  3. Vă închipuiți un cadru medical , capabil de un asemenea gest? Eu nu! Felicitări Domnule! Sunteți un OM care merită aplaudat de milioane de oameni,care așteaptă astfel de gesturi …… In special de la cei care au depus un jurământ 🙏🙏😘

  4. Respect!
    A doua oară, căci și filmul e cutremurător.

  5. Nici măcar Iamandi, șeful pompierilor ce nu cunoștea obiectivul Colectiv.

  6. Și “documentarul” Colectiv este cinic: o laudatio pentru straniul domn Vlad Vasile Voiculescu, prodigiosul bancher de la Viena, devenit politician și cu ambiții mari de tot. Filmul este finanțat de băncile austriece și de un fond din Luxemburg, ceea ce vede oricine are răbdare să vadă genericul până la final.
    Conform “documentarului” după Colectiv a muncit doar Vlad Vasile Voiculescu. Nimic despre Dacian Cioloș și echipa sa. Nimic despre cei de la Corpul de control al Guvernului, care au dezvăluit problemele sistemului de sănătate.
    Dl Nanău este un mercenar, cinic, și nu îl refuză pe K.Iohannis ci refuză Președinția României.

    • Nu prea are logică ce spui, președenția României este K. Iohannis în acest moment. Deci îl refuză pe mutălău, cel care l-a impus ca ministru al învățământului pe tatăl plagiatorilor și al impostorilor, traseistul Câmpeanu.

    • Asta te roade? Nu apare culos? Amandoi sunt de aceias factura

    • Nesimtirea vicleanului Iohannis nu are limite…

    • Usurel, ca se sparge tambalul…pe scari! Ciolos si echipa, au format guvern de tranzitie (1 an), cu limitari legale in exercitarea functiilor! Vlad Voiculescu, a fost salariat al unei banci straine, ca multi alti romani, ce Doamne iarta-ma este blamabil in asta? Sistemul de sanatate are de a face cu guvernari USL-iste si marea mafie din domeniu (cea mai periculoasa, despre care nu prea se vorbeste, mici si mari functionari din minister si agentii subordonate, unii secularizati pe posturi din timpuil lui Ceasca..). Domnul Nanau, „mercenar cinic”? Mai copile, trateaza-te, si nu mai arunca cu zoaie, aiurea!

  7. Bv nota 11 asta înseamnă trezirea la realitate .Asa ca fa bn iohanis lume vrea normalitate poti sa faci din țară asta sa fie o țară normal

    • Ce trezire la realitate, asta-i un reprezentant tipic al „culturii” romanesti actuale, unul suparat ca trebuie sa-si caute finantari, ca nu-i da statul bani pentru opere.
      Asa-s oamenii de cultura de la noi, nu-si gasesc inspiratia fara bani de la guvern.
      De aia si creatiile lor sint sublime, dar nu se uita nimeni la ele (cu exceptia „profunjilor”).

  8. Filmul Colectiv daca nu ar fi continut acel laudatio grotesc si gretos pentru VVV ar fi fost OK!

    • Altu’! Mai copii, voi lucrati in echipa contra cost? nu intreb nimic despre constiinta/educatie/autoeducatie, este inutil in cazul vostru…Nici despre zoiaele stirilor false aruncate aiurea, nu intreb…Nu stiu de ce, dar cred ca sunteti de-ai PNL-ului, mai degraba, decat ai PSD-ului!

    • @Adriana Negureanu:

      1) Doamna, in primul rand ca in domeniul culturii, orice interpretare (relativ argumentata) este valabila! Deci asta e interpretarea lui @Cris despre film si dvs. nu puteti decat lua la cunostinta, nu e cazul sa faceti aprecieri despre justetea sau injustetea acestei interpretari, intrucat asa ceva nu exista.
      Aici, daca permiteti, am atins partea cu autoeducatia dvs.

      Am mai auzit aceasta opinie a lui @Chris si la unii din prietenii mei. N-o impartasesc, dar de aici nu decurge nimic.

      2) Dl. Nanau a refuzat premiul legat de motivul ca Statul nu finanteaza, in criza, cultura. Mi-ar fi placut sa refuze pentru motivul ca statul roman este unul esuat, vazandu-se asta, inclusiv in Braille, dupa evenimentul Colectiv, iar un premiu venit de la un asa stat este lipsit de valoare. Dar, din nou, nu conteaza ce mi-ar placea mie ci ce a intentionat dl. Nanau.

      Credeti ca dl. Nanau, presupunand ca citeste mesajul, o sa inceapa sa zica, ca dvs., ca sunt platit sa posteza asta, sau doar o sa ia la cunostinta opinia mea si o sa traiasca linistit mai departe?

  9. Impertinent și nesimțit.Johannis a participat la protestele Colectiv,prezența lui alături de manifestanți fiind o pavăză pentru crearea de diverrsiuni care să ducă la acțiuni în forță.Alexander Nanu nu a participat și crede că are drepturi refuzând recunoașterea meritelor unor participanți.

  10. Fara concursul mafiei pompierilor si medicilor macelul din Colectiv nu avea anvergura Holocaustului.

  11. Felicitari!
    Asa trebuie procedat! Refuzata orice distinctie din partea autoritatilor române. Cum sa accepti distinctii denla incompetenti?! De la unii care sunt sub nivelul tau cultural si intelectual?
    Mai ales de la KWI care era presedinte la acea data si care nu a facut nimic concret nici atunci, nici dupa si nici acum!

    • Bați câmpii !… Președintele NU are instrumente să facă ceva !!!… A inclus Corupția in Strategia Națională de Apărare !!!…CE mai vrei ?!!…

  12. Un gest care atrage atenția politicienilor ca in România exista oameni care au coloana vertebrală! Felicitări!

  13. Oricum nu o merita. Victimelor nu li s-a facut dupa 5 ani dreptate, iar filmul este o reclama la Vlad Voiculescu si Catalin Tolontan facuta pe spinarea a 65 de morti.

  14. Este cea mai buna metoda de a atrage atentia asupra dificultatilor sectorului cultural pentru care Statul nu a facut nimic.

    • Aveți dreptate, e o metoda, sa sperăm cu efecte pozitive. Totuși, in ceea ce mă privește am mereu o stângere de inima când aflu despre astfel de proteste. Imi sugerează ceva egocentrism, aroganță și suficiență din partea celor care le fac. Cred ca primul lucru care ar trebui facut, ca sa fie și ceva eficient, ar fi să înțelegem ce înseamna cu adevarat Statul și Statul roman in special. A arunca mereu cu piatra catre o singura persoană ( în prezent, Iohannis pare cel mai la îndemână) nu mi se pare o culme a eficienței.

  15. macar ati vazut filmul ?

  16. Daca refuzul era făcut cunoscut de administrația prezidențială ,v-as fi felicitat din toată inima considerând că gestul e unul de suflet . Experiența de viață mi-a confirmat că demersul făcut public imediat , are conotații strict de imagine ,fiind de regula ipocrit .Din acest motiv nu mă pot alătura corului de lăudători . Personal apreciez oameni care tac și fac !

    • Pentru cel cu „tace si face” presupun ca ai lista lunga cu romani care tac si fac, daca da poate ne luminezi si pe noi, intre timp sincer nu m am uitat la Doc. nu in ideea ca nu l as aprecia, as vrea sa stau linistit pana plec din tara asta.

    • Pai și daca asta defapt este și ideea de a ii atrage la obraz atenția ca în 6 ani cât a fost președinte nu a rezolvat aceste probleme, de nozocomiale care sunt deja poate mai grave, sistemul medical tot asa prost este. De ce sa tot întoarcem obrazul?

  17. Domnul Nanau nu este interesat de nivelul, în general, subcultural al culturii române. Cineaștii vor să fie producători ca și d. Nanu dar pe banii statului. În rest este propagandă politică.

  18. Respect! Poate asta ar fi o solutie, sa nu acceptam micile mite ale tacerii pana cand nu se incepe rezolvarea problemei in ansamblul ei.
    Well said!

  19. Mentalitatea salvatorului personalizat este generalizată și greu de eliminat din mentalul colectiv. De ce prinde această distopie la o mare masă de oameni, indiferent de nivelul de educație și cultură ? Pentru că ne absolvă pe noi „muritorii de rând” de orice responsabilitate și pentru că este foarte ușor de identificat vinovatul pentru toate relele care ni se întâmplă.

  20. Tot respectul pentru acest om!

  21. ,, boala românului ” circotas și nemulțumit mereu Am văzut și în aceste comentarii fel de fel de acuze ca mafia medicilor, mafia pompierilor incompetenta unuia și a altuia _și-a pus careva întrebarea ce ar fi făcut el.? De regulă cel ce nu face nimic da din gură cel mai tare Eu nu fac politică dar vad că e o nemulțumire constanta _dacă tace nu e bine, dacă vorbește nu e bine dacă se implica_nu, că și-a depășit competentele sau,, are el vreun interes”Este f greu sa mulțumești toată lumea mai ales când _ei_se pricep la tot—politică, fotbal, cultură, medicina s a m d

  22. Bravo!

    Poate il trezeste totusi cineva pe Johanis din somnul adanc in care este. Ii vor trece mandatele si abia atunci va realiza ca n-a bifat nimic notabil in 10 ani de istorie a Romaniei.

  23. Dar pentru familiile celor disparuti acolo, merita? Sau pentru domnul Nanau victimele nu mai conteaza, important e doar Vlad Voiculescu. Cel pus in prim plan si pe afisul filmului. De fapt vazand afisul ai senzatia ca este un film despre Vlad Voiculescu. Asta este actul de”cultura” la care faceati referire?

  24. Mult respect pentru aceasta decizie!

  25. FELICITARI, DOMNULE NANAU!
    Atat pentru gest, cat si pentru curajul de a arata lumii cum arata statul roman criminal si lipsit de empatie fata de cetatenii sai!
    In filmul COLECTIV ne regasim multi, atat in ceea ce priveste postura avertizorilor de integritate dezamagiti si executati de STATUL MAFIOT cat si in postura de victime ale aceluiasi STAT MAFIOT!!!!

  26. Bravo,bravo,bravo!

  27. M-aș fi așteptat ca motivul invocat de marele regizor să fie că victimelor din Colectiv nu li s-a făcut dreptate nici după 5 ani de zile, nu li s-au plătit despăguburi, că în România se moare în continuare de infecții nosocomiale, că cei vinovați nu au fost pedepsiți și că în continuare nu se respectă legislația cu privire la incendii.

    Dar nu, preocuparea geniului cinematografiei este cu privire la bănuți și la casta din care face dânsul parte. Și tot el vorbește despre „ipocrizie”. Vorbește în cunoștință de cauză.

  28. O sa fiti erou la Antena3! Si idolul omului de cultura Bittman…

  29. De ce dracu trebuie sa facem noi filme numai din noroaie si tragedie ?
    Nu avem nevoie de filme, trebuie sa facem ceva fiecare ca nenorocirile astea sa nu se mai intample. Pompierii sa nu mai avizeze-autorizeze iar consumatorul sa-si ceara drepurile, in cazul asta sa gandeasca cu mintea lui si sa nu mai intre in orice maghernita.
    Iar daca se intampla sa mergem pana in panzele albe (foruri internationale, stelare …) sa reparam. La ce ne foloseste un film? sa ne intre si mai bine in cap ca „asta e”, ca „suntem blestemati”. Cersim mila !
    Actorii tineri de la noi sunt inconfudabil marcati de genul asta de film, ne-a intrat tragedia sub piele.

  30. Escrocul este capabil s-o decoreze și pe doamna Kovesi după ce i-a aprobat linșajul.

  31. Cînd se confundă capra cu varza…
    ”Colectiv”, cel mai bun film străin la premiile Societății Naţionale a Criticilor de Film din SUA”,
    ,,Premiul Lux al Publicului European, la care este nominalizat documentarul românesc „colectiv”, va fi atribuit pe 28 aprilie 2021″,
    ,,Filmul „Colectiv/ Collective”, regizat de Alexander Nanau, a fost desemnat cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Zurich”,
    ,,„colectiv”, de Alexander Nanau, a fost ales cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film”,
    toate acestea sunt titluri chiar d-acilea de pe g4media (dați căutare ,,Nanau” ca să vă convingeți că baba nu minte).
    Alexander Nanau nu este procuror, nici ,,cavaler al dreptății”, nici măcar luptător pentru drepturile omului ci este doar un artist – atît! În această calitate, o operă de artă a domniei sale a primit o largă apreciere internațională. Iar Iohannis și-a șoptit în barbă: ,,ia să-l bag eu degrabă pe neamțu’ ăsta micu’ în România mea educată!”. Și a luat-o-n barbă fix.

  32. Nu avem niciun domeniu demn de premiere.

  33. E si vina noastra. Vor romanii sa exceleze in ceva, ca popor? Vrem doar sa avem bani sa mancam sa bem sa avem masina casa, noi si familia noastra, dam spaga oriunde ca sa ne fie noua bine, si apoi ne intrebam de ce toate institutiile statului sunt pline de coruptie… Vrem noi ceva extraordinar pentru acest popor? Ok, sa iesim din saracie, sa nu mai fie coruptie (la nivel inalt, ca repet, daca dam noi spaguta la medic nu se pune, ca vrem sa ne fie bine), dar ceva mai mult de atat? Sa devenim primii in vreun domeniu? Vezi mai multi oameni care se injura si care sunt invidiosi, decat oameni care se unesc si care asculta. E felul nostru de a fi cel care ne face sa nu existe vreun „domeniu demn de primere”.

    • Subscriu, noi cand ne schimbam?Oare cand nu mai vom avea metehnele astea mafiote de a da spaga,de a fura, de a excroca, de a minti, de a pacali,de a devaliza,oare cand? Oare cand vom inceta sa mai fim ipocriti, falsi, ticalosi,nesimtiti, imbecili, prosti, cand se vor trezi mamaligile astea la realitate?acesti porci îmbuibati cand vor raspunde in fata legii ca doar nu ne inchipuim ca tara asta s-a furat singura, oare cand nu ne vom mai fura caciula unul altuia? Oare cand acesti criminali care au omorat peste 1000 de oameni in 89 vor ajunge la puscarie? Oare cand toti hotii condamnati care au fost condamnati care au fugit din tara inainte de aflarea sentintei vor fi adusi in tara sa-si ispaseasca pedeapsa? Oare cand li se va confisca averile tuturor derbedeilor si hotilor ce au devalizat tara asta?oare cand vom fi si noi o tara normala ca am ajuns sa ne comparam cu tari din Africa ca Liberia si Libia înapoiate, primitive unde e haos si coruptie maxima?acesti imbecili debili mintal vor sa ingroape Romania de tot, s-o falimenteze doar, doar vor scapa de justitie si vor putea sa fure in continuare, oate cand prostimea asta se va trezi la realitate si nu va mai da curs manipularilor mafiei ciumei rosii, a unui obsedat sexual retardat ca , Cumpanasu, a unei imbecile mahalagioaice ca Sosoaca, a unui maimutoi tacanit parazit ca Simion si alti manipulatori si tampiti penali si infractori din presa si tembeliziuni? Oare cand?

  34. trebuia sa refuze si premiul ca si ala e lipsit de continut

  35. Foarte bine a facut ca a refuzat, oricum ficusul e blat sau bleati cu Ciolacu si mafia psd conform anchetatori.ro,el nu e prea preocupat de ceea ce se intampla in tara asta, e depasit de situatie in ciuda tuturor criticilor pe care le primeste si le-a primit si in timpul guvernarii lui Mandolina de la oameni chiar pe contul lui personal, cum naiba am putut sa cred ca molâul asta va mai face ceva pt tara asta votandu-l de doua ori? Pai daca ai oute sau bilute acesti pungasi si mafioti erau de mult la bulau alaturi de Dragnea si compania, dar el nu are cojones, sta si asista ca un melc cum acesti derbedei distrug complet o tara

  36. Bravo !
    KWI, acum dupa ce si-a instaurat guwern-erul său (partial, dar asumat), ar face bine sa-si puna la treaba consilierii si ministrii spre aplicarea proiectelor sale de tara…
    Oameni, precum dl.Nanau, sigur vor sustine ca Presedintele, la finalul celor doua mandate, sa fie decorat pt ce lasa in urma sa.
    Chiar asa, oare ce va retine istoria in dreptul acestui trecator pe la Cotroceni ?

  37. Nici presedintele nici guvernul asta de rahat nu vor sa faca schimbari radicale in sistemul bugetar al statului . Jocuri de imagine la toti .
    In timp ce sistemul public si bugetar e plin de lepre , secaturi , scursuri sociale . Trebuie dati afara 50 % din ei si la cei care ramin reduse beneficiile nete cu 50 %. La munca in sisyemul privat . Ca de consumat PIB e in stare orice dobitoc .

  38. Momentul ăla când vrei să apari drept Premiul-Nobel-Nelson-Mandela, dar îți iese că ești mai Dan Bittman decât Dan Bittman.

  39. Audiatur et altera pars:
    Comunicat de presă referitor la informațiile apărute în spațiul public din partea regizorului Alexander Nanau
    12 Ianuarie 2021
    Ministerul Culturii precizează că Medalia Ordinul Cultural se oferă în baza Legii nr. 8/2003 privind Ordinul Meritul Cultural și Medalia Meritul Cultural, cu modificările și completările ulterioare, și că este dreptul fiecărei persoane propuse de a accepta sau nu această distincție din partea statului român. În cazul din urmă se regăsește regizorul și producătorul Alexander Nanau, propus de ministrul Culturii pentru decorarea sa de către președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, din 15 ianuarie 2021.

    Această propunere, realizată în baza unei analize, i-a fost, însă, comunicată domnului Alexander Nanau în cadrul întâlnirii solicitate ministrului culturii, Bogdan Gheorghiu, care a avut loc în data de 4 ianuarie. Cu această ocazie, SC Alexander Nanau Production SRL a solicitat o finanțare suplimentară din partea Ministerului Culturii în valoare de 250.000 de lei, pentru care a primit aviz pozitiv pentru suma de 150.000 lei. Acest buget a fost solicitat pentru campania online de promovare a filmului Colectiv în perioada 24 ianuarie – 30 aprilie 2021, la nivel internaţional.

    Ministerul Culturii, prin intermediul Centrului Național al Cinematografiei, se implică activ în realizarea producțiilor cinematografice autohtone și finanțează majoritatea producțiilor românești de film.

    De altfel, filmul „Colectiv”, al cărui producător și regizor este Alexander Nanau, a obţinut finanțare directă pentru dezvoltare şi producţie, în valoare de 632.071 lei, din partea Centrului Național al Cinematografiei (CNC). Totodată, având dublă calitate, Alexander Nanau a obținut ca regizor suma de 475.100 lei și ca producător suma de 258.395 lei, fonduri nerambursabile din partea CNC pentru producția filmului.

    Susținerea statului român pentru producția „Colectiv” a mai constat în finanțarea participărilor la festivalurile de la Amsterdam, Toronto și Veneția (în 2019) în total de 40.000 lei și, în 2020, a promovării filmului documentar de lungmetraj în vederea selecției la Premiile Academiei Americane de Film Oscar 2021, în valoare de 100.000 lei. Mai mult, Consiliul de administrație al CNC a decis, prin Hotărârea 293/19.11.2020, suplimentarea sumei, ulterior, cu 100.000 de lei, în cazul în care filmul va fi propus pe lista scurtă a premiilor Oscar. Astfel, suma totală alocată acestui proiect din Fondul Cinematografic a fost de 1.530.566 lei, sumă care include şi costurile de distribuţie.

    Toate aceste finanțări au contribuit la promovarea și cunoașterea filmului „Colectiv”, în întreaga lume, nu doar pe plan național.
    Afirmația conform căreia Ministerul Culturii nu s-a implicat în gestionarea crizei sectorului cultural afectat de restricții, în 2020, este răuvoitoare și lipsită de temei. Anul trecut, pandemia a restricționat multe domenii, cel cultural fiind printre cele mai afectate. Ministerul Culturii a pus în prim plan această realitate și a fost un partener onest al tuturor actorilor din domeniul cultural, luând măsuri în baza consultărilor cu aceștia:

    Ca urmare a demersurilor Ministerului Culturii realizate pe lângă Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, 5,5% din solicitanții pentru granturile pe capital de lucru sunt operatori economici din sectorul cultural. Suma totală pe care aceștia o vor accesa este de aproximativ 68 milioane de euro.
    Reglementarea biletelor achiziționate de public la festivalurile care nu au putut fi desfășurate în starea de urgență și în starea de alertă.
    Număr de proiecte finanțate prin programul Acces Online: 19 proiecte, Buget alocat 1 milion lei, peste 270 de lucrători culturali beneficiari;
    Număr de proiecte finanțate prin Nevoi Culturale de Urgență: 13, Buget alocat: 830.000 lei;
    Număr de proiecte finanțate prin Programul Cultural Prioritar: 62, Buget total alocat: 8,537 milioane de lei printre care amintim TIFF, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Concursul Internațional George Enescu, Gala Uniter;
    Număr de proiecte Ziua Culturii Naționale 2020: 10 proiecte, Buget total: 250.000 lei. În 2021, suma a crescut la 2 milioane de lei, din care urmează să se finanțeze 42 de proiecte.
    După 12 ani, Ministerul Culturii a alocat 2 milioane de lei pentru un program de achiziție de artă plastică. 167 de lucrări au fost achiziționate de la 100 de artiști români contemporani și expuse în Muzeul Național de Artă Contemporană.
    Ministerul Culturii a realizat demersurile necesare pentru ca persoanele fizice care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturi conexe, aflate în imposibilitatea de a mai obține venituri, să beneficieze de indemnizatia de 75% din salariul mediu brut pe țară. Măsura a fost accesată de peste 3.000 de beneficiari.

  40. Constat cu uimire ca mulți dintre voi habar nu au ce fel de club era acest Colectiv…. Un club unde nu se respecta nicio regula… Concertele organizate în acest club nu erau ca cele de mare anvergură unde organizatorii plăteau și protecția jandarmilor sau a pompierilor militari…
    A fost un fel de concert cu circuit închis, genul de concerte ale formațiilor ce cântă în discoteca….
    Ce treaba au avut autoritățile locale sau guvernamentale cu treaba asta…. Nici una…
    După… Cu transportul, internarea și îngrijirea medicale din spitale…. Dacă directorii spitalelor au spus ca pot face față ce putea sa facă ministrul sănătății sau primul ministru…
    Și țineți cont ca nu sunt medic, politician sau din administrația publica… Am fost unul dintre cei care au participat la salvarea victimelor… Păcat ca unii salvați din incendiu au decedat ulterior..

  41. baiatul asta a rupt lantul, e doar laudator de partid

    de ce nu face niciun soroseu un film despre masacrul de la Piatra Neamt? era ministru cine trebuie de data asta? e o miza prea mica defaimarea lui Arsene?

    cunoastem cu totii date istorice ale poporului roman, sfantul 10 august, preasfantul 22 decembrie, megasfantul 24 februarie – dar pe ce data a avut loc masacrul de la Piatra Neamt?