G4Media.ro

Aleksandr Lukaşenko anunță că închide frontierele Belarusului cu Polonia şi Lituania și…

Aleksandr Lukaşenko anunță că închide frontierele Belarusului cu Polonia şi Lituania și că va întări cotroalele la frontiera cu Ucraina

„Belarus se vede constrânsă să-şi închidă frontierele cu Polonia şi Lituania”, a declarat joi preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, care a anunţat de asemenea o întărire a controalelor la frontiera cu Ucraina, relatează Reuters şi DPA.

Anunţând închiderea frontierei vestice a Belarusului cu cele două ţări membre ale UE, Lukaşenko, 66 de ani, a mai adăugat: „Suntem forţaţi să retragem trupele de pe străzi”.

La un forum al femeilor desfăşurat joi la Minsk, preşedintele belarus le-a transmis un îndemn cetățenilor din cele trei ţări vecine menţionate: „Opriţi politicienii fără minte, nu-i lăsaţi să declanşeze un război!”

Anunțul lui Lukaşenko vine pe fondul unei criza politice majore, care se adâncește și mai tare după ce Uniunea Europeană a adoptat, joi, rezoluția prin care nu-l mai recunoaşte pe Alexandr Lukaşenko drept preşedinte al Belarusului.

Mişcările sociale de contestare a alegerilor prezidenţiale din 9 august continuă. Aleksandr Lukaşenko, aflat în fruntea țării din 1994, a fost reconfirmat în funcție în ciuda opozanților care au invocat fraudarea votului.

Polonia şi Lituania sunt două dintre statele europene care au denunţat alegerile prezidențiale din Belarus, apreciind că rezultatul votului a fost fraudat. De asemenea, cele două state au primit mai mulţi opozanţi care au fugit de regimul de la Minsk.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Foarte bine. Și Ceaușescu închisese granițele cu Ungaria și Iugoslavia în decembrie.

  2. Lukaşenko, la fel ca Ceausescu, tot de rusi va fi inlaturat. In natiunile maligne doar cu bisturiul se intervine.

  3. By by Lukasenko!