G4Media.ro

Agenţia Europeană a Medicamentului reiterează că beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc riscurile în…

sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Agenţia Europeană a Medicamentului reiterează că beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc riscurile în rândul adulţilor la toate categoriile de vârstă

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a reiterat vineri, după un nou studiu, că beneficiile vaccinului anti-COVID19 AstraZeneca au crescut odată cu înaintarea în vârstă şi au continuat să depăşească riscurile, precum cazurile de cheaguri de sânge, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Comisia Europeană a cerut EMA să efectueze un nou studiu după ce mai multe ţări din Uniunea Europeană şi din lume au limitat utilizarea vaccinului de la AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria, în timp ce Danemarca a retras acest ser din programul său de vaccinare împotriva coronavirusului din cauza temerilor legate de efectele secundare.

Studiul „a arătat că beneficiile vaccinării cresc odată cu vârsta”, a declarat agenţia europeană într-un comunicat.

„Beneficiile Vaxzevria depăşesc riscurile în rândul adulţilor la toate categoriile de vârstă”, a adăugat EMA.

Citește și: Agenția Europeană pentru Medicamente va emite o nouă opinie științifică pentru vaccinul AstraZeneca, așteptată vineri / Miniștrii Sănătății din statele membre vor avea o întrunire la începutul săptămânii viitoare pentru o abordare coordonată în privința vaccinurilor

Analiza realizată de un comitet al EMA a stabilit că reacţiile adverse grave de cheaguri de sânge pot apărea la 1 din 100.000 de persoane vaccinate, a precizat autoritatea europeană de reglementare.

AstraZeneca şi Johnson&Johnson, două vaccinuri anti-COVID19 bazate pe aceeaşi tehnologie, sunt suspectate că ar provoca un tip foarte rar de cheaguri de sânge.

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat recent că cheagurile de sânge ar trebui listate ca un efect secundar „foarte rar” al vaccinurilor AstraZeneca şi Johnson&Johnson împotriva COVID-19.

Sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Asa e. Daca 49 din 100 de oameni ar muri dupa numai 5 minute dupa ce au fost injectati, EMA ar sustine acelasi lucru. Atat de corupti de Big Pharma sunt baietii astia.

    • Oamenii au ajuns victimele unei operatiuni de eliminare. Ca pe vremea nazistilor. Exemplarele bolnave sa dispara pt ca ii incurca pe unii. Mai grav e ca a disparut orice urma de empatie la generatiile tinere, ăștia nu gandesc, executa ca roboții.

  2. În Norvegia au alta părere

  3. Nu cred ca mai intereseaza pe nimeni acest vaccin, cand sunt alternative mai bune. UE a platit la livrare si raman cu ele pe stoc?

    • Exact @Andrei, asa este. UE trebuie să justifice achiziția dozelor si contractul păgubos cu Astrazeneca, așadar trebuie sa continue vaccinarea vehiculand acest moto: „beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc riscurile”. Este politic totul.