G4Media.ro

Agenția Europeană pentru Medicamente va emite o nouă opinie științifică pentru vaccinul…

Agenția Europeană pentru Medicamente va emite o nouă opinie științifică pentru vaccinul AstraZeneca, așteptată vineri / Miniștrii Sănătății din statele membre vor avea o întrunire la începutul săptămânii viitoare pentru o abordare coordonată în privința vaccinurilor

Comisarul pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat, joi, că Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va emite o nouă opinie științifică pentru vaccinul AstraZeneca, pe care o așteaptă vineri, și a anunțat o întrunire a miniștrilor Sănătății din statele membre UE la începutul săptămânii viitoare pentru o abordare coordonată în privința vaccinurilor.

Stella Kyriakides a făcut aceste declarații în timpul dezbaterii cu membrii Comisiei pentru Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European.

Comisarul pentru Sănătate a spus că în trimestrul al doilea campania de vaccinare în statele membre „a luat avânt” și că zilnic, la nivelul Comisiei Europene, este studiat gradul de vaccinare în fiecare țară UE. 70% din populație vaccinată până la sfîrșitul verii rămâne „o țintă fezabilă”.

”Trebuie să fim coerenți și să avem o abordare coordonată”, a spus Stella Kyriakides, amintind că unele state membre au aplicat „reguli științifice mai stricte decât EMA” și au luat decizii diferite în privința administrării vaccinului produs de compania AstraZeneca și, mai nou, față de vaccinul Johnson&Johnson.

Stella Kyriakides a anunțat că agenția europeană va emite un nouă opinie științifică pentru vaccinul AstraZeneca, pe care speră să o primească vineri.

„Și voi cere orientări cu privire la vârstă, gen și a doua doză”, a spus Kyriakides.

Comisarul european a anunțat că miniștrii sănătății din statele membre se vor întâlni la începutul săptămânii viitoare.

„Se dorește să existe o consultare cu toți miniștrii sănătății pentru a avea o abordare coerentă pentru Johnson&Johnson și AstraZeneca”, a declarat comisarul Kyriakides.

Potrivit reprezentantului Comisiei Europene, până în prezent au fost administrare 114 milioane de doze de vaccin în UE și ritmul de vaccinare se apropie de 3 milioane de doze administrate pe zi. Peste 30 de milioane de cetățeni europeni au fost imunizați complet, cu ambele doze.

Sursa foto: Agenția Europeană pentru Medicamente / Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pot sa emita ei ce vor, vaccinarea cu AZ e moarta in interiorul UE. Mai bine ar dona dozele catre Africa.

  2. Opinii stiintifice ; cu asta m-am hranit ( trupeste si sufleteste ) toata viata …..