G4Media.ro

Adjunctul ministrului bulgar de interne a demisionat după ce mai mulți polițiști…

Sursa Foto: Novinite

Adjunctul ministrului bulgar de interne a demisionat după ce mai mulți polițiști au fost răniți într-o nouă confruntare cu migranții ilegali

Secretarul-șef al Ministerului Afacerilor Interne, Petar Todorov, și-a anunțat, marți, demisia, transmite Novinite. El și-a anunțat decizia în cadrul unui briefing de presă, după ce mai mulți polițiști au fost răniți în această dimineață într-o nouă confruntare cu migranții ilegali.

„Astăzi, comisarul-șef Stanev și eu (secretarul-șef, adjunct al Ministerului Afacerilor Interne – n.r.) și-a dat demisia”, a informat presa comisarul Todorov.

Secretarul-șef al Ministerului Afacerilor Interne a precizat că legislația care există în prezent este extrem de liberală. Legislația încurajează acest tip de afacere – traficul de persoane, a adăugat el și a cerut o soluție legislativă pentru a proteja ofițerii de poliție care îi opresc cu trupul pe migranții ilegali.

„Acesta este doar un alt caz la rând”, a adăugat el.

Comisarul Todorov a anunțat că, pentru perioada 2021 – 2022, au existat aproximativ 4.000 de proceduri preliminare legate de traficul de persoane, jumătate dintre acestea s-au încheiat cu condamnări, însă doar 158 au fost efective.

Todorov a subliniat că, pe de o parte, atunci când deputații examinează acest subiect în ședința de mâine, ar trebui să facă modificări legislative pentru a-i proteja pe polițiști, iar pe de altă parte, atunci când procuratura examinează acest tip de cazuri, ar trebui să fie atentă ca, prin condamnarea acestor persoane la amenzi și condamnări majore, să nu se întoarcă din nou și să se confrunte cu poliția. „A venit timpul ca legislativul să își spună cuvântul”, a subliniat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...