G4Media.ro

„Aceasta este drama României. Că la o sută de ani de la…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Sa-l uiti pe Iohannis, asta nesimtire!

    • ce treaba are ba iohannis?!
      e cam prostovan ca presedinte… da inafara de asta nu are dosare penale si chiar stie sa se exprime…

  2. La asemenea hotii si talharii, ungurii ii tragea pe roata fara judecata !

  3. Drama e ca sintem un popor de imbecili, nu sintem educati, sintem invidiosi vhiar si fara motiv, nu avem scopuri comune si nu ne putem bucura in colectivitate. Nu sintem demni si nici mindri ca sintem oameni.

    • D-le Cucu, nu impartasesc punctul dvs. de vedere, in consecinta, daca exista un singur caz in care definitia pe care o dati poporului roman este infirmata, atunci ea este falsa. Sunt roman, nu ma simt deloc imbecila, nici lipsita de educatie si nici invidioasa pe nimeni, oricat de greu va vine sa credeti. Pavaza mea impotriva a ceea ce spuneti este chiar EDUCATIA, dorinta de a nu fi imbecil, iar educatia mai are un avantaj extraordinar – iti da libertatea de a nu invidia pe nimeni. E drept ca in aceasta ecuatie a invidiei mai intra si caracterul, dar si caracterul se poate modela, daca omul vrea sa faca asta. Scopuri comune exista, doar ca multi nu le vad, si daca ar fi mai atenti la scoala, ar castiga si educatie si lucruri in care sa creada, pentru ca eu asta inteleg prin sintagma „scopuri comune”. Demnitatea este un sentiment pe care cu siguranta l-am putea deprinde usor, ar fi suficient sa cunoastem istorie si sa citim ceva Eminescu – Scrisoarea III, cat despre mandrie, iarasi, educatia si cultura dau raspunsul.

  4. Bine zis!

    „o societate civilă mai puternică decât oricând și înțelege rostul situării noastre în lume”

    Faptul ca sunt multi romani care nu tin capul plecat si nu se inchina la cacatul de Dragnea este un lucru bun si motiv de speranta.

    Nu suntem toti lichele, in ciuda a ce minte PSD!

  5. Respect d- le profesor ! Lumea va vrea mai implicat . Sunt foarte,foarte multi oameni de mare calitate care ,ca si d- ul profesor nu se implica dintr- o teama ,nejustificata a. ridicolului.Este atat de. mult bun simt la oameni ca d-voastra sau ca d- ul Cristi Disconescu incat doar asocierea. cu politicienii. actuali v- ar duce in ridicol.Jos palaria in fata acestor oameni .

  6. Unirii, gen Dragnea, Tăriceanu & alți hoti sunt nesimțiți, fără urmă de bun simt
    Când o văd pe Dancilă mă gândesc că e atât de proasta și idioată că nu își dă seama cât de penibila e, că nu își dă seama că nu are ce căuta în postul pe care îl ocupă!
    mai rău e că nu e un post oarecare, ci un post care poate distruge soarta și viața a milioane de oameni!
    Femeie, trezește-te odată și fugi unde îți e locul!!! lasa-ne viețile copiilor în pace, nu le mai distrugeți! Nu vrem sa ne mai plece copii din cauza voastră! Pustiiți tot ce atingeți! O să plătiți în curând, cu cât insistați mai.kult, cu atât păcatele voastre cresc!

  7. ,, fiecare popor va primi drept de reprezentare” din păcate se referă la români care deși erau majoritari în Transilvania (Banat, Crișana,Maramureș și Transilvania de atunci) NU aveau drepturi.

    Despre minorități deasemenea mi se pare greșit mesajul câtă vreme asimilarea în țările vecine a fost și este și azi, de departe, mult mai radicală.
    Ungurii se lăudau, acum câteva zile, că ei continuă chiar și în ziua de azi să asimileze în România !?

    Iar despre mituri ce să mai zic ? Sunt atât de multe state care au fost construite pe mituri și trăiesc și acum din aceleași mituri sau inventează și reinventează mituri, încât dacă, noi românii, doar vorbind despre nu știu ce demitificare comitem un act de sinucidere națională.

    Și nu în ultimul rând, dacă francezii se mândresc cu Chanel, nemții cu Boss, americanii cu Ford, acestea fiind exemple imediate dar în spatele acelor nume urmează liste, noi NU avem dreptul să negăm aportul unor Eroi ai Neamului care, cu părere de rău pentru ignoranți, au avut mult mai multă importanță decât orice își poate imagina lumea de rând.

    Și încă odată,
    La Mulți Ani, România !!!

  8. o drama si mai mare este ca tu existi.

  9. Frumos si edificator articol, d-le Stanomir, si mult respect pentru tot ceea ce spuneti! Am citit si prima parte, si de-abia asteptam sa citesc si urmarea. Felul in care vorbiti despre trecut, cat si despre ce-a urmat momentului astral 1918, m-a facut sa ma duc sa mai caut informatie din acele timpuri, pentru ca nu pot spune ca as fi fost prea asidua la materia istorie, in vremea anilor ’82, cand terminam eu liceul. Dat fiind timpurile, importante erau alte materii – matematica si fizica, iar umanismul ramanea un proiect personal, daca voiai sa te informezi. Proiectul meu personal a fost limba si literatura romana, iar acum sunt profesor de romana, realizand ca nu-mi pot face treaba asa cum trebuie daca nu-mi completez o seama de lacune din istorie. Privind retrospectiv, pot spune ca maniera de predare a istoriei nationale in comunism a fost una de mutilare dramatica a ei, pe de-o parte, si de secularizare a ei, pe de alta parte. In fapt, comunismul s-a purtat in predarea istoriei in acelasi mod cum a facut si cu literatura romana. Literatura romana care mi s-a predat mie a avut mari goluri in perioada interbelica, si dupa, dar eu nu aveam de unde sa stiu ca sunt goluri. Cat despre marii scriitori – Caragiale, Eminescu, Marin Preda, care sunt incomozi oricand, pentru ca nu-i putea sterge din literatura, sistemul a ales sa-i secularizeze, respectiv sa-i suie pe un piedestal, pe care punea eticheta „geniu”, „genial”, „clasic”, si-apoi lasa sa se astearna praful peste ei, interactiunea cu operele lor devenind una absolut formala, deoarece scrierile lor, studiate cu atentie asa cum ar fi trebuit, deveneau dinamita pentru regim. Oricum, felul optimist de a privi in viitor, chiar atunci cand prezentul nu ofera prea mult optimism, ma face si pe mine sa am incredere ca, la momentul potrivit, si cand greselile vor fi fost intelese, vom apuca si noi pe drum bun.