G4Media.ro

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru centura ocolitoare a…

sursa foto: CNAIR

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru centura ocolitoare a Sighișoarei, anunță o deputată PSD/ Investiția are o valoare de peste 250 de milioane de lei

Deputatul PSD Mureş Dumitriţa Gliga a anunţat, joi, că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru centura de ocolire a municipiului Sighişoara, în valoare de peste 257,7 milioane de lei fără TVA, durata de execuţie fiind de 38 luni, transmite Agerpres.ro.

„Ordinul de începere a lucrărilor pentru centura Sighişoara a fost emis astăzi de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov. Executantul lucrării a depus garanţia de bună execuţie, după ce, în data de 17 octombrie 2022, a fost semnat contractul, astfel că DRDP Braşov a emis ordinul de începere a lucrărilor, proiectare şi execuţie. Durata de execuţie este de 38 luni (14 luni pentru proiectare şi 24 luni pentru execuţie), cu începere din 3 ianuarie 2023. Contractul are o valoare de 257.772.291,56 lei fără TVA”, a precizat deputatul Dumitriţa Gliga, într-o postare pe Facebook.

Potrivit proiectului, varianta de ocolire Sighişoara are o lungime de 13,057 kilometri şi va avea câte o bandă pe sens. Traseul se desprinde din DN13, în partea de est a municipiului, în apropierea localităţii Albeşti, după care se îndreaptă către nord-est revenind în DN 13 în apropierea localităţii Hetiur.

„Mă bucur că marile proiecte de infrastructură la care lucrăm de câţiva ani încoace devin realitate. Niciodată în judeţul Mureş nu au fost atât de multe proiecte de mari dimensiuni în lucru, toate deodată, în diferite stadii sau etape. Felicitări Ministerului Transporturilor şi DRDP Braşov pentru implicare”, a afirmat deputatul Dumitriţa Gliga.

În memoriile adresate Ministerului Transporturilor şi CNAIR, municipalitatea Sighişoara a subliniat, de-a lungul vremii, că varianta de ocolire a oraşului este vitală pentru protejarea Cetăţii Medievale, sit UNESCO, prin separarea traficului greu şi de tranzit.

În ultimul memoriu, adresat în anul 2020, Primăria Sighişoara arăta că recensămintele de circulaţie indică un trafic deosebit de intens în zona municipiului Sighişoara, în special pe ruta de ieşire spre Braşov şi că încă de la nivelul anului 2005 pe aici circulau peste 27.000 de autovehicule pe zi, numărul fiind cel puţin dublu în prezent.

Documentul mai preciza că la Sighişoara, supranumită încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea ‘Perla Transilvaniei’, zidurile Cetăţii Medievale suferă un proces continuu de degradare, una dintre cauzele acestui fenomen fiind şi trepidaţiile puternice şi constante provocate de traficul greu care tranzitează municipiul, drumul european E60 fiind în proximitatea sitului UNESCO.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...