G4Media.ro

O adjunctă a primarului din Saint-Denis, Franța, bătută violent în plină stradă

Captura X

O adjunctă a primarului din Saint-Denis, Franța, bătută violent în plină stradă

O adjunctă a primarului din Saint-Denis (Seine-Saint-Denis) a fost bătută violent în stradă miercuri seara, după ce a fost urmărită de doi indivizi, au declarat surse din cadrul poliției pentru Le Figaro.

Miercuri seară, în jurul orei 21.30, Oriane Filhol, adjuncta primarului socialist Mathieu Hanotin, responsabilă cu solidaritatea, accesul la drepturi și drepturile femeilor, ieșea de la o ședință de lucru și se întorcea acasă când s-a simțit urmărită pe stradă. Ea a decis să meargă la domiciliul unui prieten care locuia în apropiere.

În momentul în care a intrat pe aleea care ducea spre locuință, la câțiva metri de casă, a fost doborâtă de unul dintre bărbați, înainte de a fi lovită cu picioarele în față și în corp. Agresorii, care păreau a fi de origine nord-africană și purtând măști chirurgicale, au fugit apoi fără să fi comis vreun jaf, potrivit unei a doua surse din cadrul poliției, care a adăugat că aceștia au fost identificați între timp datorită numărului de înmatriculare al mașinii cu care au plecat și care era condusă de un al treilea individ. Femeia agresată s-a dus la spitalul Delafontaine și a fost externată ulterior.

În timp ce motivul atacului nu a fost încă stabilit, investigațiile trebuie să stabilească dacă victima a fost vizată din cauza statutului său de oficial ales, o circumstanță agravantă în dreptul penal.

„Mai multe elemente par să indice această posibilitate, dar ancheta în curs trebuie să o confirme”, a declarat pentru AFP primăria din Saint-Denis, adăugând că aceasta „nu are fracturi sau răni excesiv de grave”. Violența împotriva aleșilor este o problemă sensibilă, care a luat amploare în ultimele luni în Franța.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...