G4Media.ro

O escadrilă de femei din trupele de luptă ale IDF a eliminat…

sursa foto: Facebook/ IDF

O escadrilă de femei din trupele de luptă ale IDF a eliminat aproape 100 de teroriști Hamas

Locotenent-colonelul Or Ben Yehuda, din Batalionul Caracal, laudă curajul trupelor sale împotriva Hamas, reducând la tăcere îndoielile cu privire la femeile soldați de luptă prin pregătirea, eroismul și acțiunile lor de salvare a vieților, scrie Jerusalem Post.

Doar câțiva au avut șansa de a fi martori la acțiunile extraordinare ale Batalionului Caracal în timpul luptei lor împotriva teroriștilor Hamas. Locotenent-colonelul Or Ben-Yehuda, comandantul acestei unități, povestește acum experiențele sale din sudul Fâșiei Gaza, unde batalionul său a eliminat aproximativ 100 de teroriști. De asemenea, ea are un mesaj clar pentru cei care pun la îndoială capacitățile femeilor luptătoare din Batalionul Caracal și Batalionul de tancuri.

Când a început asaltul asupra zonei de frontieră din Gaza, Ben-Yehuda s-a mutat rapid de la cartierul general al batalionului din Nahal Raviv la un post de la granița egipteană cu transportoare blindate de trupe. Ploua cu rachete și au sosit avertismente cu privire la o potențială infiltrare a teroriștilor în orașele Shlomit și Bnei Netzer.

În mijlocul acestui haos, ea a primit un mesaj de la locotenent-colonelul Yonatan Tzur, comandantul batalionului de patrulare al Brigăzii Nahal (ucis în mod tragic într-o confruntare cu teroriștii). Acesta a raportat o infiltrare în apropiere de Sufa și Nirim, spunând: „Sunt mai mulți teroriști acolo… Sunt puternic înarmați!”

Ben-Yehuda a convocat trupele din Batalionul Caracal și și-a exprimat clar intențiile: „Vom ieși să eliminăm teroriștii. Infiltrarea în Israel are loc și se răspândește. Rămâneți în alertă. S-ar putea să ne confruntăm. Suntem o echipă puternică”.

În timpul călătoriei rapide, Ben-Yehuda a început să înțeleagă amploarea incidentelor teroriste din regiune. Ajungând la Sufa, a primit un raport de la un sergent de la gărzile de la intrarea în baza militară, care indica faptul că teroriștii se aflau înăuntru cu cel puțin trei răniți.

Informațiile au dezvăluit că în postul militar se aflau aproximativ 40 de soldați și numeroși teroriști. Era evident că majoritatea combatanților se aflau în sala de mese, înarmați cu rachete antitanc. A devenit clar că aceasta nu era o infiltrare teroristă tipică.

Apropiindu-se de bază din toate unghiurile, au identificat cel puțin șapte teroriști, iar alții de pe terasamentul de pământ din apropiere au început să urce. Dintr-odată, un convoi cu aproape 50 de teroriști și lunetiști a pornit spre echipa de 12 oameni cu o viteză amețitoare. Aceștia au răspuns cu focuri de armă. Teroriștii au fost eliminați, iar ceilalți s-au dispersat.

Într-un moment sfâșietor, un terorist a avansat spre Ben-Yehuda de la mică distanță, dar reacția ei rapidă a salvat-o.

A sosit locotenent-colonelul A de la escadrila Magic Touch (190) a sosit și a identificat teroriștii din interiorul bazei. El a sugerat să se acționeze, dar Ben-Yehuda a insistat să se evite rănirea soldaților din interior. În schimb, rafalele de foc au fost îndreptate spre digurile de pământ din jur, ucigând teroriștii și împiedicând alte atacuri asupra escadrilei.

Timp de aproape patru ore, teroriștii au încercat să o flancheze pe Ben-Yehuda și echipa sa, angajându-i în schimburi de focuri. Au sosit mai multe dube, dar comandantul Batalionului Caracal le-a zădărnicit eficient. Au fost lansate rachete LAW suplimentare, eliminând în continuare teroriștii. Unii teroriști au fost uciși, iar alții s-au retras.

În ciuda rănilor suferite de unii dintre soldații ei, aceștia au perseverat.

După ore de luptă intensă, soldații din Shayetet 13 au sosit pentru a curăța baza de teroriști. Au fost lansate drone pentru a-i ajuta. Schimburile de focuri au continuat, iar soldații răniți au fost evacuați. Au rămas la bază timp de 14 ore în total, până când aceasta a fost securizată complet.

Ben-Yehuda a subliniat contribuțiile semnificative ale soldaților de sex feminin aflați sub comanda sa, care au salvat multe vieți prin îngrijiri medicale și chiar prin aterizări îndrăznețe cu elicopterul sub foc. Performanța lor remarcabilă sub presiunea extremă a războiului a evidențiat capacitățile lor.

De asemenea, ea a exprimat aprecieri față de soldații de sub comanda sa care au jucat un rol vital în apărarea orașelor și au avut un impact decisiv în bătălia de la Holit.

În total, batalionul ei a eliminat aproximativ 100 de teroriști. Ea speră ca acest lucru să servească drept dovadă că nu ar trebui să mai existe îndoieli cu privire la femeile soldați de luptă. „Antrenamentul și performanțele lor pe câmpul de luptă au șters orice îndoială. Au luptat cu curaj, au salvat vieți și au ieșit în evidență ca eroi”, a declarat ea.

Ben-Yehuda a evidențiat, de asemenea, dedicarea comandanților care au plecat de la casele pentru a se alătura luptei.

Ea a concluzionat: „Nu mai există niciun dubiu cu privire la femeile soldat de luptă, care au triumfat în fiecare întâlnire cu teroriștii. În prezent, suntem responsabile pentru 11 orașe și ne pregătim pentru orice potențiale manevre terestre pentru a asigura siguranța zonei de sud a frontierei din Gaza și a frontierei egiptene.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Escadrila e o formatie de avioane/ nave de lupta. Ati tradus gresit „squad”…
    #scoalaajutatoaredepresa