G4Media.ro

Punctul de trecere a frontierei de la Rafah a fost deschis pentru…

Sursa foto: captură video X

Punctul de trecere a frontierei de la Rafah a fost deschis pentru scurt timp sâmbătă. Au intrat 20 de camioane cu ajutoare umanitare

ARTICOL ACTUALIZAT. Punctul de trecere a frontierei de la Rafah, care leagă Egiptul de Fâşia Gaza, a fost deschis sâmbătă pentru scurt timp, când au intrat 20 de camioane cu ajutoare umanitare.

Inițial, Agerpres a citat agenția EFE care ar fi transmis că punctul de trecere a frontierei de la Rafah a fost deschis în cursul zilei de duminică pentru intrarea a 17 camioane încărcate cu ajutoare umanitare, însă informația nu a fost confirmată.

Anterior, EFE relatase că mai multe camioane încărcate cu ajutoare umanitare stăteau şi aşteptau la Rafah pentru a intra în enclava palestiniană. Agenţia de presă spaniolă numărase 17 camioane cu ajutoare pentru Gaza staţionate de partea egipteană a graniţei şi care aşteptau să primească permisiunea de a intra.

Duminică seara abia punctul Rafah a fost deschis pentru a doua oară.

Sâmbătă, autorităţile care gestionează punctul de trecere a frontierei de la Rafah au închis trecerea pe ambele părţi după ce au descărcat cele 20 de camioane cu ajutoare umanitare, în cadrul primei misiuni de acest fel.

Persoane care au participat la procesul de livrare a ajutoarelor au declarat pentru EFE că, anterior intrării în Gaza, autorităţile egiptene au inspectat convoaiele, care au fost apoi recepţionate de membri ai Semilunii Roşii Palestiniene şi ai ONU.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...