G4Media.ro

Netanyahu spune că pauzele în luptele din Gaza pot avea loc „câteva…

sursa foto: COHEN / POOL / AFP

Netanyahu spune că pauzele în luptele din Gaza pot avea loc „câteva ore aici, câteva ore acolo”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acordat un nou interviu presei americane, în care a abordat afirmațiile Casei Albe potrivit cărora Israelul ar urma să ofere zilnic pauze de patru ore în luptele din zonele din nordul Fâșiei Gaza, scrie Sky News.

Au existat rapoarte contradictorii din partea oficialilor americani și israelieni cu privire la faptul că aceste pauze au fost într-adevăr convenite.

Când a fost întrebat de Fox News despre acest subiect, Netanyahu a precizat: „Luptele continuă împotriva inamicului Hamas… dar în anumite locații, pentru o anumită perioadă – câteva ore aici, câteva ore acolo – dorim să facilităm trecerea în siguranță a civililor departe de zona de luptă”.

Israel a deschis deja drumul Salah al Din în calitate de „coridor umanitar” în mai multe zile din această săptămână, pentru a permite cetățenilor din Gaza să fugă spre sud, dar nu este clar dacă pauzele vor avea loc la scară mai largă, într-o zonă mai mare.

Casa Albă și președintele Biden au indicat ieri că pauzele zilnice de patru ore vor avea loc în zonele din nordul Gazei, dar Netanyahu nu a confirmat acest lucru.

Premierul israelian a mai spus că nu există un calendar pentru război, dar că acesta se va încheia după ce Hamas va fi învins.

El a precizat că Israelul nu are intenția de a ocupa sau de a guverna Gaza: „Nu vrem să căutăm să guvernăm Gaza, nu vrem să o ocupăm, ci vrem să îi oferim acesteia și nouă un viitor mai bun în întregul Orient Mijlociu”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. poate il dau israelienii jos pana nu ii distanteaza pe americani de tot