G4Media.ro

Sunday Times: Un fugar Hamas duce o viață de lux într-o casă…

sursa foto: Pexels

Sunday Times: Un fugar Hamas duce o viață de lux într-o casă londoneză finanțată de statul britanic

Muhammad Qassem Sawalha, un terorist Hamas care a condus operațiuni în Cisiordania, se bucură de viață într-o casă britanică, finanțată de stat, în cartierul londonez Barnet, a relatat The Sunday Times, citat de The Jerusalem Post. Barnet găzduiește, de asemenea, o cincime din evreii britanici.

Proprietatea cu 2 etaje este dotată cu o grădină și un garaj și se află la doar 10 minute de mers cu mașina de cea mai apropiată sinagogă.

Locuiește aici din 2003, dar Sawalha și-a cumpărat recent proprietatea din consiliu, cu o reducere de 112.000 de lire sterline, cu ajutorul sistemului britanic de drept de cumpărare. Teroristul a intrat în Marea Britanie prin utilizarea pașaportului unei rude în anii 1990 și de atunci a revendicat cetățenia britanică. Hamas este o organizație teroristă recunoscută în Marea Britanie, iar susținerea Hamas poate duce la o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în conformitate cu Legea privind terorismul.

Muncă la distanță pentru Hamas

În timp ce locuia în Marea Britanie, Sawalha, în vârstă de 62 de ani, a reușit să continue să lucreze de la distanță pentru Hamas, ajutând organizația teroristă să spele bani, a relatat Times, citând un act de acuzare al Departamentului de Justiție al SUA.

Teroristul Hamas a participat în 2019 la o vizită la Moscova în calitate oficială, unde a fost membru al politrucilor Hamas între 2013 și 2017. În 2009, Sawalha a semnat o declarație în care îl lăuda pe Allah pentru că i-a „înfrânt pe evreii sioniști” și a cerut trimiterea de arme în Gaza, cerând în același timp un „al treilea front jihadist”.

Cum reacționează oficialii britanici?

Liderul consiliului, Barry Rawlings, a declarat pentru Times că este „îngrozit la gândul că [Sawalha] ar putea trăi în mijlocul nostru” și a declarat că a lansat o analiză. „Vom ține legătura cu alte părți interesate, inclusiv cu poliția și cu guvernul, pentru a analiza întreaga istorie a acestui caz și vom lua toate măsurile adecvate. Acest caz a apărut într-un moment în care comunitățile locale au o nevoie disperată de reasigurare în urma escaladării conflictului din Orientul Mijlociu, iar noi, în calitate de consiliu, avem responsabilitatea de a ne asigura că putem oferi această reasigurare.” UK Lawyers for Israel a raportat trecutul lui Sawalha în 2020 și a informat poliția antiteroristă. Acum, este lansată o anchetă pentru a se stabili dacă chiria a încălcat sancțiunile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Da, e vecin cu o grămadă de oligarhi rusi și copii de apropiați ai lui Putin.