G4Media.ro

Şi francezii au ajuns la concluzia că explozia de la spitalul din…

Sursa foto: Captura X

Şi francezii au ajuns la concluzia că explozia de la spitalul din Gaza se datorează probabil unei rachete palestiniene lansate greşit

Explozia produsă într-un spital din Gaza nu a fost rezultatul unui atac israelian cu rachete, ci, cel mai probabil, al unei rachete palestiniene lansate greşit, a declarat vineri Direcţia de Informaţii Militare (DRM) a Franţei, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Oficialii palestinieni au declarat că 471 de persoane au fost ucise în explozia produsă marţi seara la spitalul Al-Ahli al-Arabi. Ministerul Sănătăţii din Gaza a dat vina pe un atac aerian israelian, în timp ce Israelul a declarat că explozia a fost cauzată de un atac ratat cu rachetă al unor combatanţi palestinieni.

„Ceea ce ştim este că nu a fost o rachetă trimisă de israelieni. Dar, potrivit datelor noastre balistice, este mai probabil să fie o rachetă care a fost deviată sau a suferit avarii tehnice şi ale cărei părţi au lovit parcarea din apropierea spitalului”, a declarat DRM.

Un raport neclasificat al serviciilor de informaţii americane consultat joi de Reuters ajungea de asemenea la concluzia că Israelul nu este responsabil pentru explozie.

Potrivit DRM, craterul de impact a fost prea mic pentru a proveni de la o rachetă israeliană.

În mod normal, DRM nu face publice astfel de informaţii, dar, la instrucţiunile preşedintelui Emmanuel Macron, a decis să facă publice concluziile sale, având în vedere controversa creată în jurul acestui eveniment.

DRM nu a fost în măsură să precizeze punctul exact de plecare al rachetei eşuate şi nu a atribuit vina unui grup anume. De asemenea, a refuzat să estimeze numărul de morţi, dar a spus că este probabil ca acesta să fie mai mic de 471, având în vedere impactul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...