G4Media.ro

Accident mortal la Cariera Roşia din cadrul Complexului Energetic Oltenia: un sudor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Accident mortal la Cariera Roşia din cadrul Complexului Energetic Oltenia: un sudor de 35 de ani a decedat / Ministrul Energiei trimite Corpul de control

UPDATE: Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la CE Oltenia pentru a verifica împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă:

„Ministerul Energiei a fost informat de urgență de către conducerea CE Oltenia cu privire la accidentul de muncă de la Cariera Roșia, din data de 20.10.2023, accident soldat cu decesul unui angajat.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat ordinul privitor la declanșarea unei acțiuni de verificare din partea Corpului de Control al ministrului la CE Oltenia. Acțiunea va începe imediat și va avea ca obiectiv verificarea respectării procedurilor de lucru și a tuturor aspectelor care intră în sfera de competență a ministerului, în calitate de autoritate publică tutelară pentru CE Oltenia.

De asemenea, ministrul a solicitat conducerii CE Oltenia să trimită de urgență către Ministerul Energiei un raport complet al circumstențelor acestei tragedii și colaborarea deplină din partea reprezentanților CE Oltenia cu toate organele de control, pentru a stabili cât mai rapid adevărul.

Organele abilitate au demarat deja anchetele prevăzute de lege pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele și circumstanțele producerii acestui accident, precum și pentru identificarea celor care se fac vinovați de această tragedie”, se arată într-un comunicat al ministerului.

„Solicit conducerii CE Oltenia și tuturor părților implicate să desfășoare cu maximă celeritate toate verificările necesare și să pună la dispoziția organelor de anchetă penală toate probele și materialele disponibile. Transmit condoleanțe familiei. Știu că, din păcate, cuvintele nu pot vindeca durerea familiei. E datoria noastră să facem tot posibilul ca astfel de accidente să nu se mai întâmple, iar cei vinovați să răspundă exemplar”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Știrea inițială: Un accident mortal a avut loc, vineri, la Cariera Roşia din cadrul Complexului Energetic Oltenia, victima fiind un bărbat de 35 de ani, relatează Agerpres.

„În urmă cu puţin timp, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident mortal în Cariera Roşia, în proximitatea oraşului Rovinari”, transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj.

Victima ar fi un bărbat, de 35 de ani, care ar fi efectuat operaţiuni de reparare a unui excavator, arată sursa citată.

În acest moment, poliţiştii sunt la faţa locului pentru efectuarea de cercetări.

”În timpul execuţiei unui program de revizie atât pe parte electrică, cât şi pe parte mecanică, pe tot fluxul tehnologic, un sudor angajat al CE Oltenia care desfăşura lucrări de revizie la roata port-cupe a excavatorului SRS 2000-03 a decedat. Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia”, au precizat reprezentanţii CE Oltenia, într-un comunicat.

Societatea va respecta prevederile CCM aplicabile în astfel de situaţii, mai arată sursa citată.

Conducerea şi colectivul CE Oltenia îşi exprimă regretul faţă de tragicul eveniment care a avut loc şi transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate, se mai menţionează în comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează