G4Media.ro

Ministerul Educației ia in calcul să acorde burse de merit tuturor elevilor…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educației ia in calcul să acorde burse de merit tuturor elevilor care au avut media anuală peste 9,50, pe lângă cei 30% dintre elevii fiecărei clase / Secretar de stat: Sunt elevi care s-au pregătit să obțină o medie peste acest prag de 9,50 și nu este normal să schimbi regulile în timpul jocului

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru a explicat pentru Edupedu.ro, că Ministerul ia in calcul să acorde burse de merit tuturor elevilor care au avut anul trecut media anuală peste 9,50 pe lângă cei 30% dintre elevii unei clase.

Explicația vine în contextul în care marți, secretarul de stat a cerut școlilor din țară să transmită Ministerului Educației numărul de elevi cu media mai mare sau egală cu 9.50, criteriu după care se acordau bursele de merit, pe legea anterioară. Noua lege a Educației care a intrat deja în vigoare de câteva zile prevede însă noi criterii pentru acordarea burselor de merit: vor fi acordate indiferent de medie, pentru primii 30% dintre elevii fiecărei clase, fără să mai existe vreun prag maxim sau minim de medie.

Potrivit secretarului de stat, metodologia privind criteriile de acordare a burselor în anul școlar 2023-2024 vor fi în lucru până vineri, 8 septembrie, cu 2 zile înainte să înceapă școala.

Secretarul de stat Florian Lixandru a spus într-o declarație pentru Edupedu.ro că a cerut școlilor o situație a elevilor care au obținut peste 9,50 media anul trecut, pentru că sunt situații “în care aplicând acest procent de 30% riscăm să nu acordăm burse acelor elevi care au o medie generală peste 9,50 și care anul școlar trecut s-au pregătit, știind că pragul de obținere a bursei de merit este 9,50. S-au pregătit să obțină o medie peste acest prag de 9,50 și nu este normal să schimbi regulile în timpul jocului”, a spus secretarul de stat în Ministerul Educației.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Politica în domeniul Educației este anormală!

  2. Am o idee. Da ți la toți și scăpați de o grija

    • Da, fooaaarte fină ironia, aproape că nu ne putem prinde…. Și de ce, mă rog, un copil care muncește și își dă silința să învețe pentru o medie foarte bună nu ar trebui răsplătit? Copiii care obțin medii de peste 9,50 chiar muncesc pentru ele! De ce trebuie legate munca și rezultatele lor de mediul politic?

  3. Asta nu-i bursă de merit, e bursă electorală.

    • De la ce medie în sus considerați dumneavoastră că ar trebui să plece bursa de merit? 9,50 nu este o medie suficient de mare pentru exigențele dumneavoastră? Sau considerați că nu ar trebui să fie răsplătiți elevii pentru munca lor, ca să nu vă stea dumneavoastră pe creier că primesc pomeni electorale, asistare socială, etc?