G4Media.ro

Instrumente de muzică, considerate „imorale” de către talibanii afgani, arse în Herat

sursa foto: captura

Instrumente de muzică, considerate „imorale” de către talibanii afgani, arse în Herat

Ministerul afgan al Moravurilor din Afganistan a ordonat să fie arse instrumentele şi echipamentele muzicale confiscate în provincia Herat (vest), apreciind muzica drept ”imorală”, relatează AFP conform news.ro

”Promovarea muzicii antrenează o corupere morală, iar faptul de a cânta muzică îi induce în eroare pe tineri”, a denunţat sâmbătă conducătorul Ministerului însărcinat cu Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului din provincia Herat, Aziz al-Rahman al-Muhajir.

Autorităţile talibane au impus neîncetat, după ce au preluat puterea în augist 2021, legi prin care vor să impună respectarea viziunii lor austere a islamului, inclusiv interzicând muzica în public.

Pe rugul de sâmbătă au fost făcute scrum echipamente muzicale luate în mare parte din săli de căstorie din oraş, valorând în total câteva sute de dolari.

Au fost arse o chitară, un armoniu, două instrumente cu corzi şi o ”tabla”, un fel de tambur, dar şi boxe şi difuzoare.

În Afganistan, femeile sunt principalele vizate de aceste noi reglementări ale Guvenului taliban.

Ele nu au voie să apară în public decât dacă îşi acoperă corpul şi faţa.

Adolescentelor şi femilor li se interzice accesul în şcoli şi universităţi, dar şi în parcuri, în hamam şi săli de sport.

Marţi, mii de saloane de înfrumuseţare au fost închise în întreaga ţară. Autorităţile talibane consideră anumite îngrijiri prea costisitoare sau contrare islamului, relatează news.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. De-aia nu au luptat cei 300.000 soldați bine înarmați cu tehnologie NATO cu 75.000 talibani! Lașitatea se pedepsește! Un neam laș care primește ce merită: asuprirea. Să nu privim detașați nici noi, AUR are că agenda scoaterea României din NATO si UE și nici nu trebuie să fim prea curajoși, doar să votam!