G4Media.ro

Australia acordă un contract de până la 4,7 miliarde de dolari companiei…

Sursa foto: hanwhadefense-intl.com

Australia acordă un contract de până la 4,7 miliarde de dolari companiei sud-coreene Hanwha pentru 129 de vehicule de luptă de infanterie

Guvernul australian a acordat companiei sud-coreene Hanwha Aerospace un contract de până la 4,7 miliarde USD pentru livrarea a 129 de vehicule de luptă de infanterie, informează agenţiile dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

Noile vehicule LAND 400 (Redback) vor fi construite la uzinele Hanwha de lângă Melbourne şi vor înlocui blindatele transportoare M113 intrate în serviciu în 1964. Primele Redback vor fi livrate la începutul lui 2027.

Potrivit ministrului industriei de apărare, Pat Conroy, contractul reprezintă una din cele mai mari achiziţii militare din istoria armatei australiene.

‘Vehiculele ultramoderne vor fi dotate cu cea mai nouă generaţie de blindaje, tunuri şi rachete, oferind protecţia, mobilitatea şi puterea de foc de care au nevoie soldaţii în lupta de aproape’, le-a declarat Conroy reporterilor.

Decizia guvernului de la Canberra constituie o lovitură pentru compania germană Rheinmetall, care depusese la rândul său o ofertă pentru acest proiect.

Ea survine la doar câteva săptămâni după ce prim-ministrul Anthony Albanese, prezent la summitul NATO de la Vilnius, anunţase un contract de export de 1 miliard USD prin care subsidiara din Australia a Rheinmetall va construi peste 100 de transportoare blindate Boxer pentru armata germană.

Australia se află în proces de modernizare a capacităţilor militare, invocând schimbările din mediul de securitate din regiunea Pacificului, unde China caută să îşi sporească influenţa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează