G4Media.ro

VIDEO Un pod în reabilitare s-a prăbușit în Grecia/ O persoană a…

sursa foto: Captură video

VIDEO Un pod în reabilitare s-a prăbușit în Grecia/ O persoană a murit și una este rănită/ UPDATE Mesajul MAE

Un pod pe care se desfăşurau lucrări de reabilitare s-a prăbuşit parţial duminică la Patras, în vestul Greciei, iar mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături, au declarat pentru AFP pompierii şi poliţia, care au anunţat că bilanţul provizoriu este de un mort şi un rănit, transmite News.ro.

UPDATE Ora 16:40 MAE a transmis un punct de vedere în urma prăbușirii podului:

Referitor la solicitarea dumneavoastră adresată Ministerului Afacerilor Externe, vă comunicăm următoarele:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Atena s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presa elenă cu privire la incidentul produs la data de 23 iulie a.c., în orașul Patras, soldat cu rănirea unor persoane. În acest context, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile elene, în vederea obținerii unor informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor rănite.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile elene nu au notificat Ambasada României la Atena cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

Reprezentanții Ambasadei României la Atena mențin în permanență legătura cu autoritățile locale și sunt pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie și numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222.

știrea inițială

„Putem confirma decesul unei persoane”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, în timp ce un purtător de cuvânt al pompierilor anunţase iniţial „o persoană rănită şi una inconştientă”.

Postul public de televiziune ERT anunţase că 5 persoane au fost grav rănite, dar această informaţie nu a fost confirmată de autorităţi.

O operaţiune de salvare de amploare este în curs de desfăşurare, pompierii şi ambulanţele fiind la faţa locului. Motivele prăbuşirii nu au fost încă stabilite deocamdată.

Podul se află pe drumul care leagă portul Patras, din sud-vestul peninsulei Peloponez, de Atena.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...