G4Media.ro

Turiștii chinezi se înghesuie la „Munții Înflăcărați” pentru a experimenta temperaturile extreme…

Sursa foto: STR / AFP

Turiștii chinezi se înghesuie la „Munții Înflăcărați” pentru a experimenta temperaturile extreme de 80 de grade Celsius

În această săptămână, turiștii s-au adunat în „Munții Înflăcărați” din China pentru a experimenta temperaturile ridicate, pe fondul valurilor de căldură care au ars o mare parte din emisfera nordică, relatează CNN.

Înarmați cu pălării cu marginii largi și umbrele pentru o protecție suplimentară, turiștii și-au făcut selfie-uri lângă un termometru înalt de 12 metri, care afișa în timp real o temperatură de suprafață de 80 de grade Celsius, a arătat miercuri televiziunea de stat chineză.

În fiecare vară, turiștii curioși se adună la „Munții Înflăcărați” (Munții Huoyan) de pe marginea nordică a Depresiunii Turpan din regiunea chineză Xinjiang pentru a admira pantele lor ondulate de gresie de culoare maro-roșie și pentru a simți căldura supraîncărcată care emană din sol.

În ultimele zile, temperaturile din Xinjiang și din alte părți ale Asiei, precum și din Europa și Statele Unite au doborât recorduri, ceea ce a adăugat o nouă urgență pentru națiunile din întreaga lume de a aborda schimbările climatice care, potrivit oamenilor de știință, vor face ca valurile de căldură să devină mai frecvente, mai severe și mai letale.

Duminică, un orășel izolat din Depresiunea Turpan a înregistrat o temperatură maximă de 52,2C, doborând recordul național al Chinei de 50,3C, care a fost stabilit tot în acest bazin în 2015.

În acea zi, orașul oază Turpan, situat la vest de „Munții Înflăcărați”, a înregistrat în 31 de stații meteo locale temperaturi de peste 45C, iar maxima la cinci dintre ele a depășit 50C miercuri, potrivit presei de stat.

Fermierii din Xinjiang, unul dintre cei mai mari producători de bumbac din lume, au fost sfătuiți să intensifice udarea și irigarea pentru a evita ca recoltele să se ofilească sub soarele arzător.

Marți, Beijingul a înregistrat a 27-a zi cu temperaturi de peste 35C, stabilind un nou record pentru cel mai mare număr de zile cu temperaturi ridicate într-un an. Precedentul record al capitalei chineze a fost de 26 de zile, stabilit în anul 2000.

Căldura sufocantă are loc în timp ce emisarii din China și Statele Unite – cei mai mari emițători de gaze cu efect de seră din lume – au purtat discuții intense la Beijing în această săptămână cu privire la combaterea schimbărilor climatice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează