G4Media.ro

Ministerul Sănătății: Din cele 216 persoane relocate din mai multe centre din…

Sursa foto: G4Media

Ministerul Sănătății: Din cele 216 persoane relocate din mai multe centre din țară, 76 de persoane au necesitat internare iar restul, evaluare și urmărire medicală în spitalele județene

Dintr-un număr de 216 persoane relocate din centrele sociale destinate persoanelor cu dizabilități din județele Constanța, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț, Satu-Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vrancea, 76 de persoane au necesitat internare iar restul, evaluare și urmărire medicală în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor județene. Acestea sunt datele transmise Ministerului Sănătății de către Direcțiile de Sănătate Publică județene, după verificările și evaluările medicale de specialitate efectuate în ultima săptămână, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Ministerul Sănătății se implică și se asigură că persoanele rezidente din centrele sociale  aflate în relație cu autoritățile locale sau cu alte agenții din subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, beneficizată de asistență medicală de continuitate.

Autoritățile au început controale la otoate centrele sociale din țară după dezvăluirile referitoare la Azilele groazei, în care bătrăni, persoane cu dizabilități sau copii erau batjocoriți și ținuți în condiții de mizerie. Cotroalele au fost dispuse de premierul Marcel Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...