G4Media.ro

Cazurile de norovirus, care provoacă greață, vărsături, diaree și dureri de stomac,…

sursa foto: Pexels

Cazurile de norovirus, care provoacă greață, vărsături, diaree și dureri de stomac, au explodat pe croazierele din Statele Unite

Fie că vin din Miami, New York, Seattle sau din alte orașe, milioane de americani se îmbarcă la bordul navelor de croazieră în vacanță. Dar când vine vorba de sănătatea acestor călători, nu este întotdeauna o călătorie ușoară.

În acest an, au existat 13 focare de norovirus pe croaziere, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA. Acesta este cel mai mare număr de focare de norovirus pe croaziere înregistrat din 2012, cu aproape jumătate din anul calendaristic rămas de parcurs, transmite CNN.

Cel mai recent focar de norovirus a avut loc în timpul unei călătorii a companiei Viking Cruises din Islanda care a acostat la New York la 20 iunie. Aproximativ 13% dintre pasageri și mai mulți membri ai echipajului s-au îmbolnăvit la bord.

„Credem că boala gastrointestinală își are originea într-un restaurant de pe malul mării din Islanda, unde un grup de oaspeți a luat masa în timpul liber”, a declarat un reprezentant al Viking pentru CNN.

Norovirusul este un virus foarte infecțios care provoacă inflamații la nivelul stomacului și al intestinelor, o afecțiune numită gastroenterită acută. Adesea etichetat ca fiind un „virus al stomacului”, norovirusul este cea mai frecventă cauză de greață, vărsături, diaree și dureri de stomac, potrivit CDC.

O persoană poate contracta norovirusul prin ingerarea accidentală de particule microscopice de fecale sau de vomă – ceea ce se poate întâmpla atunci când intră în contact cu cineva care este infectat, consumând alimente sau apă contaminate sau atingând suprafețe contaminate. Deși simptomele durează, de obicei, doar câteva zile, o persoană poate fi contagioasă peste două săptămâni mai târziu.

Deși nu există niciun medicament pentru a trata boala, majoritatea oamenilor se recuperează complet fără tratament. Terapia de hidratare pentru a înlocui lichidele pierdute din cauza vărsăturilor sau a diareei este o practică standard pentru a aborda simptomele.

Cu toate acestea, pentru a preveni răspândirea norovirusului, Schaffner recomandă ca pasagerii de croazieră să ia măsuri suplimentare de precauție și să se spele bine pe mâini cu săpun și apă caldă. Gelurile antiseptice și dezinfectanții pentru mâini nu sunt eficiente împotriva virusului.

„În ceea ce privește spălatul pe mâini, cu toții facem acest lucru de când suntem copii”, a declarat Jeffrey Fisher, profesor asociat de nutriție și dietetică la Central Michigan University. „Dar au fost făcute multe studii care spun că nu o facem suficient de bine sau atât de des pe cât ar trebui. Așa că vrem să revizuim cele mai bune practici de spălare a mâinilor.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează