G4Media.ro

VIDEO Mai multe persoane au fost rănite în prima zi a eliberării…

sursa foto: captura video

VIDEO Mai multe persoane au fost rănite în prima zi a eliberării taurilor la renumita sărbătoare „San Fermin”, la Pamplona

Şase persoane au fost rănite uşor, vineri, în prima zi a eliberării taurilor la celebra sărbătoare San Fermin, la Pamplona, care atrage anual turişti din întreaga lume în acest oraş din nordul Spaniei, anunţă Crucea Roşie, relatează news.ro, citând AFP.

Şase persoane au fost trasnferate” la spital, a anunţat la televiziunea publică spaniolă un purtător de cuvânt al organizatorilor, Jose Aldaba. Rănile nu sunt grave,  a precizat el, evocând ”contuzii” la faţă, braţe sau picioare.

În timpul acestor festivităţi – care au loc anual în intervalul 6 – 15 iulie, sute de alergători temerari, care poartă o cămaşă sau un tricou alb şi o eşarfă roşie, încearcă în fiecare dimineaţă, la ora locală 8.00 (9.00, ora României) să se apropie cât mai mult posibil de şase tauri de luptă, într-o cursă de 850 de metri, pe străzile înguste şi pavate ale oraşului.

Imortalizată în 1926 de către Ernest Hemingway, în „The Sun Also Rises”, sărbătoarea de San Fermin atrage turişti din întreaga lume.

Eliberarea taurilor – ”encierros” – face anual zeci de răniţi, iar uneori morţi. Ultimul deces la acest eveniment a avut loc în 2009, când un taur l-a străpuns cu cornul pe un tânăr spaniol în vârstă de 27 de ani.




Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...