G4Media.ro

Coafura permanent redevine populară în rândul tinerilor, în special al bărbaților, sub…

Coafura permanent redevine populară în rândul tinerilor, în special al bărbaților, sub denumirea de „new wave”: Videoclipurile cu hashtag-ul „perm” au peste 2 miliarde de vizualizări pe Tik Tok

Când Charles Chen, în vârstă de 19 ani, și-a făcut un permanent la începutul anului 2022, a fost o decizie de moment. „Căutam ceva simplu de coafat”, a spus el despre părul său drept.

Dar ceea ce trebuia să fie un experiment de o singură dată cu părul a devenit acum un pas integrant în rutina de frumusețe a lui Chen, care include și îngrijirea pielii și îngrijirea standard. Acum își face un permanent de fiecare dată când merge la frizerul său din centrul Manhattanului, notează CNN.

Perms, sau valul permanent, a fost o parte integrantă a culturii americane încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea și a atins un vârf de popularitate în anii 1970 și 1980. Stilul a ieșit din vogă la începutul anilor ’90, dar de atunci a găsit o nouă audiență, în mare parte datorită noilor produse inovatoare și popularității în creștere în rândul vedetelor K-Pop și al influencerilor de pe TikTok, unde videoclipurile cu hashtag-ul „perm” au peste 2 miliarde de vizualizări.

În timp ce tendințele în materie de frumusețe, ca și moda, sunt ciclice, permanenturile din zilele noastre sunt foarte diferite de cele pe care le vedeau cândva vedete precum Cher și Stevie Nicks, datorită produselor mai blânde și tehnologiei de încălzire digitalizată. Clientela pentru permanente s-a schimbat și ea. Tinerii, în special bărbații, sunt cei mai recent convertiți la această coafură.

Cu toate acestea, permanentul nu este nici pe departe la fel de popular ca în perioada sa de glorie. De fapt, categoria permanent – care este evaluată astăzi la peste 60 de milioane de dolari – a scăzut cu 35% între 2017 și 2022, potrivit datelor Euromonitor. Cu toate acestea, un grup de noi convertiți în creștere constantă și o nouă tehnologie de produs reprezintă o oportunitate pentru mărcile de îngrijire a părului și pentru stiliști.

„Unii dintre principalii noștri concurenți au părăsit cu totul categoria”, a declarat Roland Munz, director global de educație la Wella Professional. „Noi am decis să rămânem pentru că noi credem într-un viitor pentru acest segment”.

Versiunea Gen-Z a permanentului diferă foarte mult de predecesorii săi. Briana Dunning, specialistă în părul texturat și echipa sa de la Striiike, un salon din Los Angeles, renunță la termenul „permanent” în favoarea celui de „new wave” pentru a se distanța de o coafură care a fost văzută ca fiind depășită.

„Acestea nu sunt permanentele bunicii tale care lasă părul prăjit și crocant”, a spus Dunning.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Sa ia lectii de la Valderama.