G4Media.ro

Mike Pence, fost vicepreședinte american și aspirant la președinția SUA, face o…

Sursa foto: Captură video - NBC News

Mike Pence, fost vicepreședinte american și aspirant la președinția SUA, face o vizită surpriză în Ucraina

Mike Pence, fostul vicepreședinte al lui Donald Trump, a făcut joi o călătorie surpriză în Ucraina, a anunțat NBC, citat de Sky News.

Această vizită îl face primul candidat republican la alegerile prezidențiale din SUA care ajunge în Ucraina de la începutul războiului.

NBC precizează că Pence s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski în timpul vizitei sale.

Vorbind cu NBC, acesta a spus: „Cred că America este liderul lumii libere”.

„Dar venind aici doar în calitate de simplu cetățean – putând vedea cu adevărat la fața locului eroismul soldaților ucraineni care au ținut linia în acele păduri, să văd eroismul oamenilor de aici, din Irpin, care au ținut în loc armata rusă, să văd familii ale căror case au fost literalmente bombardate în mijlocul unei invazii rusești inconștiente și neprovocate – îmi întărește hotărârea de a-mi face partea mea, de a continua să solicit un sprijin american puternic pentru prietenii și aliații noștri ucraineni”, a mai afirmat Pence.

Unul dintre principalii consilieri ai lui Zelenski, Mihailo Podoliak, a declarat că Pence „înțelege absolut clar ce este Rusia”.

„El înțelege profund Rusia și înțelege profund natura acestui conflict, că nu este vorba despre teritorii, nu este vorba despre nicio afacere, nu este vorba despre nimic, cu excepția lucrurilor principale… acele valori pentru care au fost create Statele Unite”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...