G4Media.ro

VIDEO Ucraina lansează exerciții de intervenție de urgență în patru regiuni, pentru…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Patrick Reevell

VIDEO Ucraina lansează exerciții de intervenție de urgență în patru regiuni, pentru a se pregăti de un „posibil atac terorist” la centrala nucleară Zaporojie

Autoritățile ucrainene au lansat exerciții de intervenție de urgență la scară largă în patru regiuni pentru a se pregăti pentru „un posibil atac terorist” la centrala nucleară Zaporojie (ZNPP), ocupată de Rusia, a anunțat joi Ministerul Energiei într-o postare pe Facebook, relatează CNN.

Experții de la compania energetică de stat ucraineană Energoatom au „dezvoltat mai multe scenarii posibile de evenimente la ZNPP, care vor fi exersate în timpul exercițiului”, se arată în postare.

Guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, a confirmat că exercițiile au fost lansate acolo și a cerut publicului să se abțină de la postarea de imagini online.

Kremlinul a negat anterior o afirmație făcută de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit căreia Rusia „ia în considerare” un „atac terorist” la centrala electrică, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov descriind-o ca fiind „o altă minciună”.

Centrala nucleară, cu șase reactoare, este cea mai mare centrală nucleară din Europa. A fost construită în mare parte în epoca sovietică și a devenit proprietatea Ucrainei după declararea independenței acesteia față de Uniunea Sovietică în 1991.

Centrala este situată pe malul estic al râului Nipru, în Ucraina. Zona, precum și complexul nuclear, se află sub control rusesc de la începutul războiului, dar centrala este încă operată în mare parte de muncitori ucraineni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...